Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Changes in isoflavones concentrations in cheese during processing and ripening

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892745" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892745 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26788462:_____/11:#0000548 RIV/16193296:_____/11:MJFLAV11 RIV/49608851:_____/11:#0000497

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Changes in isoflavones concentrations in cheese during processing and ripening

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the study was to determine possible changes in isofl avones concentration in cheese made from either control or isofl avone-enriched milk during manufacturing and ripening. The experiment was carried out on four high-yielding lactating Holstein cows that were divided into two groups with similar mean milk yield. The control group of cows was fed a diet based on extruded rapeseed cake (C) while the experimental group of animals was fed a diet based on extruded full-fat soya (S). The experimentwas carried out in the form of a cross-over design and was divided into 2 periods of 14 days (a 10-d preliminary period and a 4-d experimental period). Cows were fed individually twice daily ad libitum the diet based on maize silage, lucerne hay and supplemental mixture. In each period 20 kg of morning milk was collected from each group for cheese processing. A er pasteurisation (65 °C, 30 min.) a total of 5 kg of milk from each sample in each period was weighed out to make cheese with

  • Název v anglickém jazyce

    Changes in isoflavones concentrations in cheese during processing and ripening

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was to determine possible changes in isofl avones concentration in cheese made from either control or isofl avone-enriched milk during manufacturing and ripening. The experiment was carried out on four high-yielding lactating Holstein cows that were divided into two groups with similar mean milk yield. The control group of cows was fed a diet based on extruded rapeseed cake (C) while the experimental group of animals was fed a diet based on extruded full-fat soya (S). The experimentwas carried out in the form of a cross-over design and was divided into 2 periods of 14 days (a 10-d preliminary period and a 4-d experimental period). Cows were fed individually twice daily ad libitum the diet based on maize silage, lucerne hay and supplemental mixture. In each period 20 kg of morning milk was collected from each group for cheese processing. A er pasteurisation (65 °C, 30 min.) a total of 5 kg of milk from each sample in each period was weighed out to make cheese with

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B08073" target="_blank" >2B08073: Metody zjišťování exprese fytoestrogenů do mléka dojnic a jejich dynamika při technologickém zpracování.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    59

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    153-162

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus