Kečup-funkční potravina?
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002713" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002713 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kečup-funkční potravina?
Popis výsledku v původním jazyce
Kečup je běžně používaným ochucovadlem, které si zaslouží pozornosti z více pohledů. Článek pojednává o jeho složení, výživové hodnotě, potenciálním přínosu pro zdraví konzumenta zprostředkovaného zejména karotenoidními a polyfenolickými látkami a následně se zabývá možností označit kečup pojmem funkční potravina. Obsahuje rovněž vysvětlení tohoto pojmu a přehled aktuální legislativy související s funkčními potravinami.
Název v anglickém jazyce
Ketchup-functional food?
Popis výsledku anglicky
Ketchup is a commonly used flavouring and hence this article is concentrated on this foodstuff from several viewpoints. First of all it discusses its composition, nutritional value, potential health benefit mediated by carotenoid and polyphenol compoundsand subsequently it deals with the possibility to label ketchup as a functional food. It involves also the explanation of this term and the overview of current legislation in the field of functional foods.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Svazek periodika
65
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—