Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kečup-funkční potravina?

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002713" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002713 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kečup-funkční potravina?

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kečup je běžně používaným ochucovadlem, které si zaslouží pozornosti z více pohledů. Článek pojednává o jeho složení, výživové hodnotě, potenciálním přínosu pro zdraví konzumenta zprostředkovaného zejména karotenoidními a polyfenolickými látkami a následně se zabývá možností označit kečup pojmem funkční potravina. Obsahuje rovněž vysvětlení tohoto pojmu a přehled aktuální legislativy související s funkčními potravinami.

  • Název v anglickém jazyce

    Ketchup-functional food?

  • Popis výsledku anglicky

    Ketchup is a commonly used flavouring and hence this article is concentrated on this foodstuff from several viewpoints. First of all it discusses its composition, nutritional value, potential health benefit mediated by carotenoid and polyphenol compoundsand subsequently it deals with the possibility to label ketchup as a functional food. It involves also the explanation of this term and the overview of current legislation in the field of functional foods.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    65

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus