Testování citlivosti k antimikrobiálním látkám u laktobacilů mikrodiluční metodou
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002730" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002730 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Testování citlivosti k antimikrobiálním látkám u laktobacilů mikrodiluční metodou
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this study was to monitor the susceptibility to antimicrobial substances in lactobacilli isolated from milk and meat products. Minimal inhibitory concentrations were established in 160 strains of lactobacilli by microdilution method. Strains were classified as sensitive or resistant based MIC50 (MIC 50% of strains) and MIC90 (MIC 90% of strains). 32 strains (20%) were resistant to 1 or more antibacterial substances. 3 strains were multiresistant, of which 1 was even resistant to 7 antibacterial substances.
Název v anglickém jazyce
Antimicrobial susceptibility testing of lactobacilli by broth microdilution method
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to monitor the susceptibility to antimicrobial substances in lactobacilli isolated from milk and meat products. Minimal inhibitory concentrations were established in 160 strains of lactobacilli by microdilution method. Strains were classified as sensitive or resistant based MIC50 (MIC 50% of strains) and MIC90 (MIC 90% of strains). 32 strains (20%) were resistant to 1 or more antibacterial substances. 3 strains were multiresistant, of which 1 was even resistant to 7 antibacterial substances.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Food Hygiene and Technology 40th Lenfelds and Hökls Days
ISBN
978-80-7305-121-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
1. 1. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—