Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Testování citlivosti k antimikrobiálním látkám u laktobacilů mikrodiluční metodou

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002730" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002730 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Testování citlivosti k antimikrobiálním látkám u laktobacilů mikrodiluční metodou

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to monitor the susceptibility to antimicrobial substances in lactobacilli isolated from milk and meat products. Minimal inhibitory concentrations were established in 160 strains of lactobacilli by microdilution method. Strains were classified as sensitive or resistant based MIC50 (MIC 50% of strains) and MIC90 (MIC 90% of strains). 32 strains (20%) were resistant to 1 or more antibacterial substances. 3 strains were multiresistant, of which 1 was even resistant to 7 antibacterial substances.

  • Název v anglickém jazyce

    Antimicrobial susceptibility testing of lactobacilli by broth microdilution method

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to monitor the susceptibility to antimicrobial substances in lactobacilli isolated from milk and meat products. Minimal inhibitory concentrations were established in 160 strains of lactobacilli by microdilution method. Strains were classified as sensitive or resistant based MIC50 (MIC 50% of strains) and MIC90 (MIC 90% of strains). 32 strains (20%) were resistant to 1 or more antibacterial substances. 3 strains were multiresistant, of which 1 was even resistant to 7 antibacterial substances.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Food Hygiene and Technology 40th Lenfelds and Hökls Days

  • ISBN

    978-80-7305-121-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku