Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Změny v obsahu dusíkatých látek a tuku těla brojlerových kuřat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002818" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002818 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Změny v obsahu dusíkatých látek a tuku těla brojlerových kuřat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo sledovat změny v obsahu dusíkatých látek (NL) a tuku v těle brojlerových kuřat ROSS 308 v pětidenních intervalech v průběhu výkrmu (1. - 40. den). Výsledky experimentu dokládají, že v těle kuřat dochází v průběhu výkrmu k postupnému zvyšování obsahu sušiny u slepiček (kohoutků) od 254,80 - 393,88 g/kg (253,90 - 359,19 kg). U NL docházelo nejprve k poklesu jejich obsahu v prvých 10 dnech u slepiček 160,30 - 147,70 g/kg i kohoutků 156,4 - 144,20 g/kg s následným zvyšováním až do konce výkrmu u slepiček na 168,59 g/kg i kohoutků na 171,49 g/kg. Obsah tuku v těle kuřat v začátku výkrmu, tj. do 5. dne, nejprve klesl u slepiček ze 70,30 na 42,50 g/kg, u kohoutků ze 67,40 na 40,80 g/kg a následně se kontinuálně zvyšoval až do konce výkrmu u slepiček na 179,50 g/kg, u kohoutků na 150,52 g/kg.

  • Název v anglickém jazyce

    Changes in the content of nitrogen-containing substances and fat in broiler chickens during fattening

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of the paper was to monitor changes in the content of nitrogen-containing substances and fat in ROSS 308 broiler chickens during the period of fattening (1 - 40 day), at the interval of 5 days. The results of the experiment showed that during this period, the content of dry matter increased, from 254,80 to 393,88 g/kg in hens and from 253,90 to 359,19 kg in cockerels. During the first 10 days of fattening, there has first been a decrease in the content of nitrogen-containing substances inhens (160,30 - 147,70 g/kg) and cockerels (156,4 - 144,20 g/kg), with the following increase until the end of the fattening period, to 168,59 g/kg in hens and 171,49 g/kg in cockerels. At the beginning of fattening, until day 5, the fat content decreasedfrom 70,30 to 42,50 g/kg in hens and from 67,40 to 40,80 g/kg in cockerels. Then, its content was gradually increasing until the end of the period, to 179,50 g/kg in hens and 150,52 g/kg in cockerels.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník z XII. konference mladých vědeckých pracovníků

  • ISBN

    978-80-7305-104-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Ústav hygieny a technologie mléka, FVHE; Ústav mikrobiologie a imunologie, FVL, VFU Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku