Změny v obsahu dusíkatých látek a tuku těla brojlerových kuřat
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002818" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002818 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Změny v obsahu dusíkatých látek a tuku těla brojlerových kuřat
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo sledovat změny v obsahu dusíkatých látek (NL) a tuku v těle brojlerových kuřat ROSS 308 v pětidenních intervalech v průběhu výkrmu (1. - 40. den). Výsledky experimentu dokládají, že v těle kuřat dochází v průběhu výkrmu k postupnému zvyšování obsahu sušiny u slepiček (kohoutků) od 254,80 - 393,88 g/kg (253,90 - 359,19 kg). U NL docházelo nejprve k poklesu jejich obsahu v prvých 10 dnech u slepiček 160,30 - 147,70 g/kg i kohoutků 156,4 - 144,20 g/kg s následným zvyšováním až do konce výkrmu u slepiček na 168,59 g/kg i kohoutků na 171,49 g/kg. Obsah tuku v těle kuřat v začátku výkrmu, tj. do 5. dne, nejprve klesl u slepiček ze 70,30 na 42,50 g/kg, u kohoutků ze 67,40 na 40,80 g/kg a následně se kontinuálně zvyšoval až do konce výkrmu u slepiček na 179,50 g/kg, u kohoutků na 150,52 g/kg.
Název v anglickém jazyce
Changes in the content of nitrogen-containing substances and fat in broiler chickens during fattening
Popis výsledku anglicky
The objective of the paper was to monitor changes in the content of nitrogen-containing substances and fat in ROSS 308 broiler chickens during the period of fattening (1 - 40 day), at the interval of 5 days. The results of the experiment showed that during this period, the content of dry matter increased, from 254,80 to 393,88 g/kg in hens and from 253,90 to 359,19 kg in cockerels. During the first 10 days of fattening, there has first been a decrease in the content of nitrogen-containing substances inhens (160,30 - 147,70 g/kg) and cockerels (156,4 - 144,20 g/kg), with the following increase until the end of the fattening period, to 168,59 g/kg in hens and 171,49 g/kg in cockerels. At the beginning of fattening, until day 5, the fat content decreasedfrom 70,30 to 42,50 g/kg in hens and from 67,40 to 40,80 g/kg in cockerels. Then, its content was gradually increasing until the end of the period, to 179,50 g/kg in hens and 150,52 g/kg in cockerels.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník z XII. konference mladých vědeckých pracovníků
ISBN
978-80-7305-104-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
Ústav hygieny a technologie mléka, FVHE; Ústav mikrobiologie a imunologie, FVL, VFU Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Datum konání akce
1. 1. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—