Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Intenzivní výkrm bažantů II. Růstová intenzita a jateční výtěžnost

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002986" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002986 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Intenzivní výkrm bažantů II. Růstová intenzita a jateční výtěžnost

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem předložené práce bylo sledování živé hmotnosti a po jatečném opracování zjištění jateční výtěžnosti a výtěžnosti poživatelných tkání a orgánů bažanta obecného vykrmovaného do 90. dne věku. Z výsledků je zřejmé, že s délkou výkrmu se výrazně od 40.dne věku zvýšila živá hmotnost bažantích kuřat: 0,354 kg (40. den), 0,472 kg (50. den), 0,720 kg (70. den) a 0,918 kg (90. den). Z výsledků živé hmotnosti vyplývá, že existuje vysoce významný (P < 0,01) rozdíl v živé hmotnosti u slepiček 0,832 kg a kohoutků 1,061 kg v 90. dnu výkrmu, kdy již bylo možné rozlišit pohlaví kuřat. Nejvyšší výtěžnost jatečního těla dosáhla kuřata u slepiček i kohoutků v 70. dnu výkrmu 70,96 % a 71,40 %.

  • Název v anglickém jazyce

    Intensive fattening of pheasants II. Growth intensity and carcass yield

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of this study was to monitor live weight, carcass yield and yield of edible tissues and organs in common pheasant fattened until 90 days of age. The results show that during the fattening period, especially from 40 days of age, live weightof pheasant chicks increased: 0.354 kg (Day 40), 0.472 kg (Day 50), 0.720 kg (Day 70) and 0.918 kg (Day 90). On Day 90 when the chicken sex could be distinguished, there was a significant difference (P < 0.01) in live weight values between hens (0.832 kg) and cockerels (1.061 kg). The highest carcass yield values in hens and cockerels were observed on Day 70 of the fattening period (70.96 % and 71.40%, respectively).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH91276" target="_blank" >QH91276: Výběr vhodného typu bažantů a optimalizace podmínek jejich výkrmu za účelem produkce vysoce kvalitní zvěřiny.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    21

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus