Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

VLIV ROČNÍHO OBDOBÍ NA ÚHYNY BROJLERŮ PŘI PŘEPRAVĚ NA JATKY

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002900" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002900 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    VLIV ROČNÍHO OBDOBÍ NA ÚHYNY BROJLERŮ PŘI PŘEPRAVĚ NA JATKY

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Vliv ročního období na úhyny brojlerových kuřat přepravovaných na jatky v ČR byl sledován v období let 1997 ? 2008. Údaje byly získány ve spolupráci se Státní veterinární správou ČR a zahrnují veškerou přepravu brojlerových kuřat na jatky v ČR ve sledovaném období. Teplota prostředí významně ovlivnila úroveň úhynů při přepravě brojlerů na jatky, byla prokázána (P < 0,01) závislost (r = 0,69) mortality brojlerů během přepravy na teplotě prostředí v jednotlivých měsících přepravy. Zvýšená úroveň úhynů jespojená s odchylkou průměrné teploty prostředí během přepravy od průměrné roční teploty. Nejvyšší (0,34 %) úroveň úhynů byla zjištěna v nejchladnějších měsících roku (průměrná teplota v 7 hod -1 až -2,2 °C), zatímco v ostatních měsících (průměrná teplotav 7 hod 1,4 až 17,3 °C) se mortalita pohybovala od 0,15% do 0,27%.

  • Název v anglickém jazyce

    MORTALITY OF BROILER CHICKENS DURING TRANSPORT TO THE SLAUGHTERHOUSE AS AFFECTED BY SEASONALITY

  • Popis výsledku anglicky

    The effects of season of the year on the mortality of broiler chickens transported to poultry processing plants were monitored in the Czech Republic from 1997 to 2008. Results were obtained in cooperation with the State Veterinary Administration of the Czech Republic and cover all broiler chicken shipments to Czech poultry processing plants within the monitored period. Ambient temperature considerably influenced transport-induced-mortality of broiler chickens. The dependence (r = 0.69) of the broilers?mortality rate during transportation on the average temperature in the individual months was proved (P < 0.01) in our study. The increased mortality rate is associated with a decrease/increase in the average temperature during transportation, as comparedto the average annual temperature. The highest average mortality rate (0.34%) was found in the coldest months of the year (average ambient temperature at 7 a.m. from -1 to -2.2 °C), whereas it varied from 0.15% to 0.27% during the rest o

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GJ - Choroby a škůdci zvířat, veterinární medicina

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník konference Ochrana zvířat a welfare 2010

  • ISBN

    978-80-7305-114-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku