Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Formation of Biogenic Amines in Chicken Meat Stored under Modified Atmosphere

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002943" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002943 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Formation of Biogenic Amines in Chicken Meat Stored under Modified Atmosphere

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the study was to investigate the effects of two modified atmospheres with a different combination of gases on selected groups of microorganisms and on concentrations of biogenic amines (BAs) in samples of poultry breast muscle. The samples were packaged under modified atmosphere A (75% O-2 a 25% CO2) or B (75% N-2 and 25% CO2) and stored at temperatures from +2 to +4 C for 14 days. At the end of the storage period, higher numbers of psychrotrophic bacteria, Brochothrix thermosphacta and lactic acid bacteria were found on samples packaged under MA A. Samples packaged under modified atmosphere B on the other hand contained higher numbers of coliform bacteria at the end of the storage period. In fresh samples and after three days of storage, only spermine and spermidine were found. After 9 and 14 days, also other BAs were detected. The biogenic amine totals at the end of the storage period was 60.0 mg.kg(-1) in samples packaged under MA A and 129.0 mg.kg(-1) in samples packaged

  • Název v anglickém jazyce

    Formation of Biogenic Amines in Chicken Meat Stored under Modified Atmosphere

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was to investigate the effects of two modified atmospheres with a different combination of gases on selected groups of microorganisms and on concentrations of biogenic amines (BAs) in samples of poultry breast muscle. The samples were packaged under modified atmosphere A (75% O-2 a 25% CO2) or B (75% N-2 and 25% CO2) and stored at temperatures from +2 to +4 C for 14 days. At the end of the storage period, higher numbers of psychrotrophic bacteria, Brochothrix thermosphacta and lactic acid bacteria were found on samples packaged under MA A. Samples packaged under modified atmosphere B on the other hand contained higher numbers of coliform bacteria at the end of the storage period. In fresh samples and after three days of storage, only spermine and spermidine were found. After 9 and 14 days, also other BAs were detected. The biogenic amine totals at the end of the storage period was 60.0 mg.kg(-1) in samples packaged under MA A and 129.0 mg.kg(-1) in samples packaged

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta veterinaria Brno

  • ISSN

    0001-7213

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    79

  • Číslo periodika v rámci svazku

    9

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000282195800016

  • EID výsledku v databázi Scopus