Vliv modifikované atmosféry na stabilitu barvy a oxidaci lipidů u baleného bažantího masa
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F07%3A00001188" target="_blank" >RIV/62157124:16270/07:00001188 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv modifikované atmosféry na stabilitu barvy a oxidaci lipidů u baleného bažantího masa
Popis výsledku v původním jazyce
Tato studie je zaměřena na vliv modifikované atmosféry na vlastnosti prsní svaloviny bažanta. Bažantí maso bylo rozděleno do dvou skupin zabalených do různých atmosfér. První skupina byla zabalena do atmosféry obsahující 75 % N2 a 25 % CO2 (atmosféra A).druhá skupina byla zabalena do atmosféry obsahující 75 % O2 a 25% CO2 (atmosféra B). balené maso bylo skladováno při teplotě 2 ? 4 °C po dobu čtyř týdnů. Analýzy byly provedeny 0., 7., 14., 21. a 28. den skladování. Ze statistického hlediska, vzorky zabaleny do atmosféry B vykazují vyšší obsah malondialdehydu než vzorky zabalené do atmosféry A. byly zjištěny korelace mezi množstvím malondialdehydu barevných parametrů L*, a* a b*.
Název v anglickém jazyce
Influence of modified atmosphere on colour stability and lipid oxidation of packed pheasant meat
Popis výsledku anglicky
This study is focused on the effects of modified atmosphere on the properties of pheasant breast muscle. The pheasant meats were divided into 2 groups of modified atmospheres. The first group was exposed to an atmosphere consisting of 75 % N2 and 25 % CO2 (atmosphere A). The second group was exposed to an atmosphere of 75 % O2 and 25% CO2 (atmosphere B). The packaged meat was stored at 2 - 4 °C for four weeks. Analysis was carried out on days 0, 7, 14, 21 and 28. From a statistical perspective, samplespackaged in atmosphere B demonstrated a higher amount of malondialdehyde than samples packaged in atmosphere A. We demonstrated correlation between amount of malondialdehyde and colour parameters L*, a*, b*.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
sborník XXXVII. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
978-80-7305-024-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
77-80
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—