Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv modifikované atmosféry na stabilitu barvy a oxidaci lipidů u baleného bažantího masa

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F07%3A00001188" target="_blank" >RIV/62157124:16270/07:00001188 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv modifikované atmosféry na stabilitu barvy a oxidaci lipidů u baleného bažantího masa

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tato studie je zaměřena na vliv modifikované atmosféry na vlastnosti prsní svaloviny bažanta. Bažantí maso bylo rozděleno do dvou skupin zabalených do různých atmosfér. První skupina byla zabalena do atmosféry obsahující 75 % N2 a 25 % CO2 (atmosféra A).druhá skupina byla zabalena do atmosféry obsahující 75 % O2 a 25% CO2 (atmosféra B). balené maso bylo skladováno při teplotě 2 ? 4 °C po dobu čtyř týdnů. Analýzy byly provedeny 0., 7., 14., 21. a 28. den skladování. Ze statistického hlediska, vzorky zabaleny do atmosféry B vykazují vyšší obsah malondialdehydu než vzorky zabalené do atmosféry A. byly zjištěny korelace mezi množstvím malondialdehydu barevných parametrů L*, a* a b*.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of modified atmosphere on colour stability and lipid oxidation of packed pheasant meat

  • Popis výsledku anglicky

    This study is focused on the effects of modified atmosphere on the properties of pheasant breast muscle. The pheasant meats were divided into 2 groups of modified atmospheres. The first group was exposed to an atmosphere consisting of 75 % N2 and 25 % CO2 (atmosphere A). The second group was exposed to an atmosphere of 75 % O2 and 25% CO2 (atmosphere B). The packaged meat was stored at 2 - 4 °C for four weeks. Analysis was carried out on days 0, 7, 14, 21 and 28. From a statistical perspective, samplespackaged in atmosphere B demonstrated a higher amount of malondialdehyde than samples packaged in atmosphere A. We demonstrated correlation between amount of malondialdehyde and colour parameters L*, a*, b*.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    sborník XXXVII. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-024-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    77-80

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku