Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Changes in colour and pH of pheasant (Phasianus colchicus) packaged in modified atmosphere

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F07%3A00001161" target="_blank" >RIV/62157124:16270/07:00001161 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Changes in colour and pH of pheasant (Phasianus colchicus) packaged in modified atmosphere

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was evaluated colour and pH of fresh pheasant (cock pheasant, Phasianus colchicus, 8 month of age, n = 100) carcasses cut into halves longitudinally was obtained from farm for rearing of feathered game in Jinacovice, Brno Czech Republic. Samples of pheasant carcasses without skin were individually packaged in AMILEN PA/PE The atmosphere in packages with the gas mixture A (25 % CO2 and 75 % O2) and B (25 % CO2 and 75 % N2). All the packages with pheasant samples were stored chilled(3.2 - 0.7 °C). Sampling was carried out at predetermined time intervals namely: 0 (day of packing), 7, 14, 21 and 28 days after packing. During storage in modified atmosphere A the colour of meat pheasant became darker and from 21. day were lighten. Pheasant meat packaged in modified atmosphere B became darker during storage. The colour of thigh were shown statistically differences (P <= 0.05) in L*, a* and b* between atmospheres during 28 days of storage. The colour of breast there wer

  • Název v anglickém jazyce

    Changes in colour and pH of pheasant (Phasianus colchicus) packaged in modified atmosphere

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was evaluated colour and pH of fresh pheasant (cock pheasant, Phasianus colchicus, 8 month of age, n = 100) carcasses cut into halves longitudinally was obtained from farm for rearing of feathered game in Jinacovice, Brno Czech Republic. Samples of pheasant carcasses without skin were individually packaged in AMILEN PA/PE The atmosphere in packages with the gas mixture A (25 % CO2 and 75 % O2) and B (25 % CO2 and 75 % N2). All the packages with pheasant samples were stored chilled(3.2 - 0.7 °C). Sampling was carried out at predetermined time intervals namely: 0 (day of packing), 7, 14, 21 and 28 days after packing. During storage in modified atmosphere A the colour of meat pheasant became darker and from 21. day were lighten. Pheasant meat packaged in modified atmosphere B became darker during storage. The colour of thigh were shown statistically differences (P <= 0.05) in L*, a* and b* between atmospheres during 28 days of storage. The colour of breast there wer

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of 53rd International Congress of Meat Science and Technology

  • ISBN

    978-7-81117-239-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    China Agricultural University Press

  • Místo vydání

    Peking

  • Místo konání akce

    Peking

  • Datum konání akce

    10. 8. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku