Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mikrobiologické parametry drůbežího masa skladovaného v modifikované atmosféře

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001591" target="_blank" >RIV/62157124:16270/08:00001591 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mikrobiologické parametry drůbežího masa skladovaného v modifikované atmosféře

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tato práce se zabývá tím, jak balení do modifikované atmosféry ovlivňuje mikrobiologické parametry kuřecího masa. Pro balení byly použity dvě modifikované atmosféry: A (75 % O2 a 25 % CO2) a B (75 % N2 and 25 % CO2). Zabalené maso bylo skladováno 14 dnípři teplotě 2 - 4 °C. Mikrobiologické analýzy se prováděly u čerstvého materiálu (den 0) a dále po třech, devíti a čtrnácti dnech skladování. Naše výsledky nepotvrdily statisticky průkazné rozdíly v počtech psychrotrofních mikroorganismů u vzorků skladovaných v obou modifikovaných atmosférách. Zjistili jsme statisticky průkaznou korelaci mezi délkou skladování a koncentrací O2 v modifikované atmosféře a počty psychrotrofních mikroorganismů.

  • Název v anglickém jazyce

    Microbiological quality of poultry meat stored in modified atmosphere

  • Popis výsledku anglicky

    This study focused on the effects of modified atmosphere on the microbiological quality of chicken meat. The chickens were divided into 2 groups of modified O2 atmospheres. The first group was exposed to an atmosphere consisting of 75 % O2 and 25 % CO2 (atmosphere A). The second group was exposed to an atmosphere of 75 % N2 and 25 % CO2 (atmosphere B). The packaged meat was stored at 2 - 4 °C for 14 days. Microbiological analysis was carried out on days 0, 3, 9 and 14. We didn´t determine significant difference between used modified atmospheres in psychrotrophic microorganisms count. We determine significant correlation between storage time and O2 concentration and between storage time and psychrotrophic microorganisms count.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    sborník XXXVIII. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-049-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku