Mikrobiologické parametry drůbežího masa skladovaného v modifikované atmosféře
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001591" target="_blank" >RIV/62157124:16270/08:00001591 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Mikrobiologické parametry drůbežího masa skladovaného v modifikované atmosféře
Popis výsledku v původním jazyce
Tato práce se zabývá tím, jak balení do modifikované atmosféry ovlivňuje mikrobiologické parametry kuřecího masa. Pro balení byly použity dvě modifikované atmosféry: A (75 % O2 a 25 % CO2) a B (75 % N2 and 25 % CO2). Zabalené maso bylo skladováno 14 dnípři teplotě 2 - 4 °C. Mikrobiologické analýzy se prováděly u čerstvého materiálu (den 0) a dále po třech, devíti a čtrnácti dnech skladování. Naše výsledky nepotvrdily statisticky průkazné rozdíly v počtech psychrotrofních mikroorganismů u vzorků skladovaných v obou modifikovaných atmosférách. Zjistili jsme statisticky průkaznou korelaci mezi délkou skladování a koncentrací O2 v modifikované atmosféře a počty psychrotrofních mikroorganismů.
Název v anglickém jazyce
Microbiological quality of poultry meat stored in modified atmosphere
Popis výsledku anglicky
This study focused on the effects of modified atmosphere on the microbiological quality of chicken meat. The chickens were divided into 2 groups of modified O2 atmospheres. The first group was exposed to an atmosphere consisting of 75 % O2 and 25 % CO2 (atmosphere A). The second group was exposed to an atmosphere of 75 % N2 and 25 % CO2 (atmosphere B). The packaged meat was stored at 2 - 4 °C for 14 days. Microbiological analysis was carried out on days 0, 3, 9 and 14. We didn´t determine significant difference between used modified atmospheres in psychrotrophic microorganisms count. We determine significant correlation between storage time and O2 concentration and between storage time and psychrotrophic microorganisms count.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
sborník XXXVIII. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
978-80-7305-049-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—