Možnosti využití přírodních látek v moderní masné výrobě
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002972" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002972 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Možnosti využití přírodních látek v moderní masné výrobě
Popis výsledku v původním jazyce
Současný výzkum se zaměřuje hlavně na nutriční vlastnosti potravin. Ve snaze najít náhradu za syntetické přídatné látky bylo doposud objeveno mnoho aktivních látek přírodního původu. Pozitivní vlastnosti těchto látek jsou ověřovány pro jejich použití v různých druzích potravin a masných výrobků. V budoucnu stojí před výzkumem a praxí úkol produkovat "moderní" a "zdravé" potraviny, které budou mít pozitivní vliv na zdraví spotřebitele. V současné době jsou rozvíjeny některé výzkumné směry, které, jak sezdá, mohou přispět k rozvoji funkčních potravin, včetně masných výrobků.
Název v anglickém jazyce
Possibility of using natural substances in modern meat production
Popis výsledku anglicky
Current research is largely focused on the nutritional properties of foods. In an effort to find a replacement for synthetic additives have been discovered so far many of the active substances of natural origin. Positive characteristics of these substances are checked for their use in different kinds of foods and in meat products. Before working in research and practice in the future task is to produce 'modern' and 'healthy' foods, which will have a positive impact on consumer health. Currently, there are developed some research directions that seem, may contribute to the development of functional foods, including meat products.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Food Hygiene and Technology 40th Lenfelds and Hökls Days
ISBN
978-80-7305-121-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
1. 1. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—