Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Význam laktobacilů v masných výrobcích

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870472" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870472 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Význam laktobacilů v masných výrobcích

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Laktobacily jsou významnými potravinářskými bakteriemi, jenž se kromě mlékárenství uplatňují i v masném průmyslu. Jsou využívány při výrobě fermentovaných masných produktů. Mají podíl na tvorbě aromaticky aktivních látek a díky produkci látek s antimikrobiálním účinkem také na konzervaci masa a masných výrobků. Na druhé straně se však laktobacily mohou podílet na kažení masa a masných produktů, tvorbě biogenních aminů, nebo mohou být zdrojem genů rezistence k antibiotikům.

  • Název v anglickém jazyce

    Importance of lactobacilli in meat products

  • Popis výsledku anglicky

    Lactobacilli are important bacteria in food industry, beside the dairy; they play an important role also in meat industry. They participate in the production of fermented meat products. They create aroma active compounds and thus produce substances withantimicrobial effect have also contributed to the preservation of meat and meat products. However, lactobacilli may also contribute to the spoilage of meat and meat products, forming biogenic amines, or transfer of antibiotic resistance genes.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    22

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    12-16

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus