Význam laktobacilů v masných výrobcích
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870472" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870472 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Význam laktobacilů v masných výrobcích
Popis výsledku v původním jazyce
Laktobacily jsou významnými potravinářskými bakteriemi, jenž se kromě mlékárenství uplatňují i v masném průmyslu. Jsou využívány při výrobě fermentovaných masných produktů. Mají podíl na tvorbě aromaticky aktivních látek a díky produkci látek s antimikrobiálním účinkem také na konzervaci masa a masných výrobků. Na druhé straně se však laktobacily mohou podílet na kažení masa a masných produktů, tvorbě biogenních aminů, nebo mohou být zdrojem genů rezistence k antibiotikům.
Název v anglickém jazyce
Importance of lactobacilli in meat products
Popis výsledku anglicky
Lactobacilli are important bacteria in food industry, beside the dairy; they play an important role also in meat industry. They participate in the production of fermented meat products. They create aroma active compounds and thus produce substances withantimicrobial effect have also contributed to the preservation of meat and meat products. However, lactobacilli may also contribute to the spoilage of meat and meat products, forming biogenic amines, or transfer of antibiotic resistance genes.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
22
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
12-16
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—