Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Quality of raw milk from a farm with automatic milking system in the Czech Republic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870287" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870287 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Quality of raw milk from a farm with automatic milking system in the Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to assess the quality of raw cow's milk from an automatic milking system. Samples of milk (48) were analyzed microbiologically and chemically and the freezing point, somatic cell count and inhibitor residues were determined. Theaverage content (%) was: fat 3.79 +- 0.18, protein 3.46 +- 0.06, casein 2.67 +- 0.09, lactose 4.82 +- 0.04 and NFS 8.96 +- 0.11; freezing point -0.521 +- 0,003 °C, somatic cells count 221+-46x103xml-1. No inhibitor residue was detected in any of the samples. Microbiologically relevant results were the low values, of the total microbial count (2.3x104 CFUxml-1), psychrotrophic count (6.3x103 CFUxml-1), coliform count (2.4x101 CFUxml-1), Escherichia coli count (3.2x101 CFUxml-1), enterococci count (8.5x101 CFUxml-1) and Staphylococcus aureus count (1.1x101 CFUxml-1). The study provides a comprehensive view on the quality of milk produced by robotic milking. The automatic milking system seems to be excellent in terms of milking and milk h

  • Název v anglickém jazyce

    Quality of raw milk from a farm with automatic milking system in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to assess the quality of raw cow's milk from an automatic milking system. Samples of milk (48) were analyzed microbiologically and chemically and the freezing point, somatic cell count and inhibitor residues were determined. Theaverage content (%) was: fat 3.79 +- 0.18, protein 3.46 +- 0.06, casein 2.67 +- 0.09, lactose 4.82 +- 0.04 and NFS 8.96 +- 0.11; freezing point -0.521 +- 0,003 °C, somatic cells count 221+-46x103xml-1. No inhibitor residue was detected in any of the samples. Microbiologically relevant results were the low values, of the total microbial count (2.3x104 CFUxml-1), psychrotrophic count (6.3x103 CFUxml-1), coliform count (2.4x101 CFUxml-1), Escherichia coli count (3.2x101 CFUxml-1), enterococci count (8.5x101 CFUxml-1) and Staphylococcus aureus count (1.1x101 CFUxml-1). The study provides a comprehensive view on the quality of milk produced by robotic milking. The automatic milking system seems to be excellent in terms of milking and milk h

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta veterinaria Brno

  • ISSN

    0001-7213

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    80

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    207-214

  • Kód UT WoS článku

    000293898400012

  • EID výsledku v databázi Scopus