Quality of raw milk from a farm with automatic milking system in the Czech Republic
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870287" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870287 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Quality of raw milk from a farm with automatic milking system in the Czech Republic
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this study was to assess the quality of raw cow's milk from an automatic milking system. Samples of milk (48) were analyzed microbiologically and chemically and the freezing point, somatic cell count and inhibitor residues were determined. Theaverage content (%) was: fat 3.79 +- 0.18, protein 3.46 +- 0.06, casein 2.67 +- 0.09, lactose 4.82 +- 0.04 and NFS 8.96 +- 0.11; freezing point -0.521 +- 0,003 °C, somatic cells count 221+-46x103xml-1. No inhibitor residue was detected in any of the samples. Microbiologically relevant results were the low values, of the total microbial count (2.3x104 CFUxml-1), psychrotrophic count (6.3x103 CFUxml-1), coliform count (2.4x101 CFUxml-1), Escherichia coli count (3.2x101 CFUxml-1), enterococci count (8.5x101 CFUxml-1) and Staphylococcus aureus count (1.1x101 CFUxml-1). The study provides a comprehensive view on the quality of milk produced by robotic milking. The automatic milking system seems to be excellent in terms of milking and milk h
Název v anglickém jazyce
Quality of raw milk from a farm with automatic milking system in the Czech Republic
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to assess the quality of raw cow's milk from an automatic milking system. Samples of milk (48) were analyzed microbiologically and chemically and the freezing point, somatic cell count and inhibitor residues were determined. Theaverage content (%) was: fat 3.79 +- 0.18, protein 3.46 +- 0.06, casein 2.67 +- 0.09, lactose 4.82 +- 0.04 and NFS 8.96 +- 0.11; freezing point -0.521 +- 0,003 °C, somatic cells count 221+-46x103xml-1. No inhibitor residue was detected in any of the samples. Microbiologically relevant results were the low values, of the total microbial count (2.3x104 CFUxml-1), psychrotrophic count (6.3x103 CFUxml-1), coliform count (2.4x101 CFUxml-1), Escherichia coli count (3.2x101 CFUxml-1), enterococci count (8.5x101 CFUxml-1) and Staphylococcus aureus count (1.1x101 CFUxml-1). The study provides a comprehensive view on the quality of milk produced by robotic milking. The automatic milking system seems to be excellent in terms of milking and milk h
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Acta veterinaria Brno
ISSN
0001-7213
e-ISSN
—
Svazek periodika
80
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
207-214
Kód UT WoS článku
000293898400012
EID výsledku v databázi Scopus
—