Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Analysis of the postmortem modification of fish muscle tissue

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870343" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870343 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    němčina

  • Název v původním jazyce

    Untersuchungen der postmortalen Veränderungen von Fischmuskulatur

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ziel dieser Arbeit war es, den Einfluss von Vakuumverpackung auf physikalisch-chemische Veränderungen (aw - Wasseraktivität, pH, TVBN - flüchtige Stickstoffbasen insgesamt, TMA - Trimethylamin, FFA - freie Fettsäure, PV - Peroxide, TBA - Thiobarbital-Zahl) der Muskulatur des Silberkarpfens (Hypophthalmichthys molitrix, V.) zu untersuchen. Die Proben des Silberkarpfens wurden einfach verpackt und vakuumverpackt und bei 2 +- 2 °C über einen Zeitraum von 11 Tagen gelagert. Die Analysen wurden am 1., 2., 4., 7., 9. und 11. Tag der Lagerung durchgeführt. Im Laufe der Lagerung stieg aw bei beiden Verpackungsarten bis auf 0,984. Der pH-Wert bei vakuumverpacktem Silberkarpfen war am 9. Tag nachweislich (P { 0,05) niedriger (6,16 +- 0,13) als bei einfach verpacktem Silberkarpfen (6,26 +- 0,09). Der TVBN- bzw. TMA-Gehalt stieg am Ende der Lagerung bei Vakuumverpackung auf 21,00 +- 2,83 bzw. 12,22 +- 1,98 mg.100 g-1, bei einfacher Verpackung auf 33,89 +- 9,08 bzw. 18,06 +- 4,32 mg.100 g-1. Der FF

  • Název v anglickém jazyce

    Analysis of the postmortem modification of fish muscle tissue

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was to monitor the effect of vacuum packaging on physical and chemical changes (aw - water activity, pH, TVBN - total volatile base nitrogen, TMA - trimethylamine, FFA - free fatty acids, PV - peroxide value, TBA - thiobarbituric acid assay) in muscle tissue of silver carp (Hypophthalmichthys molitrix, V.). Silver carp samples were simple- or vacuum-packaged and stored at 2 +- 2.°C for 11 days. Analyses were made at storage days 1, 2, 4, 7, 9 and 11. During the period of storage, the aw value increased to 0.984 in both simple- and vacuum-packaged samples. pH values of vacuum-packaged samples on day 9 were significantly (P { 0.05) lower (6.16 +- 0.13) than pH values of samples in simple packaging (6.26 +- 0.09). At the end of the storage period, TVBN and TMA concentrations were 21.00 +- 2,83 and 12.22 +- 1.98.mg/100.g, respectively, in vacuum-packaged samples and 33.89 +- 9.08 and 18.06 +- 4.32.mg/100.g, respectively, in simple-packaged samples. FFA concentrations d

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Fleischwirtschaft

  • ISSN

    0015-363X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    91

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    94-98

  • Kód UT WoS článku

    000286779000028

  • EID výsledku v databázi Scopus