Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of vacuum packaging on physicochemical changes in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) during cold storage

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43872923" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43872923 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://actavet.vfu.cz/media/pdf/avb_2014083100051.pdf" target="_blank" >http://actavet.vfu.cz/media/pdf/avb_2014083100051.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.2754/avb201483S10S51" target="_blank" >10.2754/avb201483S10S51</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of vacuum packaging on physicochemical changes in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) during cold storage

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the study was to monitor changes in selected physical (aw water activity, pH values) and chemical (TVBN total volatile basic nitrogen, TMA-N trimethylamine nitrogen, FFA free fatty acids, PV peroxide values, TBA thiobarbituric acid value) parameters in the shelf life of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) muscle. A total of 192 trout were examined. Control samples (96 samples) were simply packaged in contact with atmospheric oxygen, while experimental samples (96 samples) were packaged in a commercial vacuum (98 %). All the samples were stored at 2 +- 2o C for 11 days. Analyses were performed on storage days 1, 2, 4, 7, 9 and 11. During the experiment, aw values increased in both types of packaging (in air: 0.982; vacuum-packaged: 0.989). Atthe end of storage, TVBN and TMA levels were at 28.88 +- 4.42 and 19.28 +- 3.00 g mg.100-1, respectively, in the muscle of vacuum-packaged trout, and at 30.52 +- 2.91 and 19.94 +- 2.05 mg.100 g-1, respectively, in fish in simple packagin

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of vacuum packaging on physicochemical changes in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) during cold storage

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was to monitor changes in selected physical (aw water activity, pH values) and chemical (TVBN total volatile basic nitrogen, TMA-N trimethylamine nitrogen, FFA free fatty acids, PV peroxide values, TBA thiobarbituric acid value) parameters in the shelf life of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) muscle. A total of 192 trout were examined. Control samples (96 samples) were simply packaged in contact with atmospheric oxygen, while experimental samples (96 samples) were packaged in a commercial vacuum (98 %). All the samples were stored at 2 +- 2o C for 11 days. Analyses were performed on storage days 1, 2, 4, 7, 9 and 11. During the experiment, aw values increased in both types of packaging (in air: 0.982; vacuum-packaged: 0.989). Atthe end of storage, TVBN and TMA levels were at 28.88 +- 4.42 and 19.28 +- 3.00 g mg.100-1, respectively, in the muscle of vacuum-packaged trout, and at 30.52 +- 2.91 and 19.94 +- 2.05 mg.100 g-1, respectively, in fish in simple packagin

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta veterinaria Brno

  • ISSN

    0001-7213

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    83

  • Číslo periodika v rámci svazku

    Suppl. 10

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    "S51"-"S58"

  • Kód UT WoS článku

    000354505500009

  • EID výsledku v databázi Scopus