Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Fatty acids profile in mechanically recovered meat from common carp (Cyprinus carpio L.) and silver carp (Hypophthalmichthys molitrix Val.)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870344" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870344 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Fatty acids profile in mechanically recovered meat from common carp (Cyprinus carpio L.) and silver carp (Hypophthalmichthys molitrix Val.)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to analyze the fatty acids (FA) profile (in g.kg-1) and FA sums (?SFA: saturated FA, ?MUFA: monounsaturated FA, ?PUFA: polyunsaturated FA, ratio ?PUFAn-6/n-3) in wet tissue of mechanically recovered meat (MRM) from common carp (Cyprinus carpio, L.) and silver carp (Hypophthalmichthys molitrix, Val.), and in the case of silver carp to analyze the fatty acids profile (in % of total fatty acids investigated) in internal fat. MRM from silver carp contained (in g.kg-1) more (P { 0.01) ?PUFA: 18.90 +- 1.24 as a result of high levels of alfa-linolenic acid (5.37 +- 0.36), eicosapentaenoic acid (4.30 +- 0.31) and docosahexaenoic acid (4.15 +- 0.30). Common carp MRM contained (in g.kg-1) more (P { 0.01) ?PUFAn-6 (9.70 +- 0.26), especially linoleic acid (8.03 +- 0.20). ?PUFAn-3 in common carp MRM was present in small quantity (4.38 +- 0.14 g.kg-1). The internal fat from silver carp contained (in % of total fatty acids investigated) more ?MUFA (P { 0.01) and ?PUFA (P { 0

  • Název v anglickém jazyce

    Fatty acids profile in mechanically recovered meat from common carp (Cyprinus carpio L.) and silver carp (Hypophthalmichthys molitrix Val.)

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to analyze the fatty acids (FA) profile (in g.kg-1) and FA sums (?SFA: saturated FA, ?MUFA: monounsaturated FA, ?PUFA: polyunsaturated FA, ratio ?PUFAn-6/n-3) in wet tissue of mechanically recovered meat (MRM) from common carp (Cyprinus carpio, L.) and silver carp (Hypophthalmichthys molitrix, Val.), and in the case of silver carp to analyze the fatty acids profile (in % of total fatty acids investigated) in internal fat. MRM from silver carp contained (in g.kg-1) more (P { 0.01) ?PUFA: 18.90 +- 1.24 as a result of high levels of alfa-linolenic acid (5.37 +- 0.36), eicosapentaenoic acid (4.30 +- 0.31) and docosahexaenoic acid (4.15 +- 0.30). Common carp MRM contained (in g.kg-1) more (P { 0.01) ?PUFAn-6 (9.70 +- 0.26), especially linoleic acid (8.03 +- 0.20). ?PUFAn-3 in common carp MRM was present in small quantity (4.38 +- 0.14 g.kg-1). The internal fat from silver carp contained (in % of total fatty acids investigated) more ?MUFA (P { 0.01) and ?PUFA (P { 0

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta universitas agriculturae et silviculturae Mendelinae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    59

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    15-21

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus