Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Colour parameters of DFD beef meat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870361" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870361 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Colour parameters of DFD beef meat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of our study was to evaluate the colour of DFD and normal beef meat by CIELAB system and to analyse haeme pigments in Musculus gluteus medius. Colour parameters (L*, a*, b*) and haeme pigments were measured in DFD beef (pH over 6.2) and normal beef meat (pH { 5.8). Colour parameters and values of pH were measured during 48 hours. We found significant differences (P { 0.001) between DFD and normal beef meat in all pH values and all colour parameters during 48 hours. DFD beef meat had the lowest L* value, a* value and b* value, but the highest pH value.

  • Název v anglickém jazyce

    Colour parameters of DFD beef meat

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of our study was to evaluate the colour of DFD and normal beef meat by CIELAB system and to analyse haeme pigments in Musculus gluteus medius. Colour parameters (L*, a*, b*) and haeme pigments were measured in DFD beef (pH over 6.2) and normal beef meat (pH { 5.8). Colour parameters and values of pH were measured during 48 hours. We found significant differences (P { 0.001) between DFD and normal beef meat in all pH values and all colour parameters during 48 hours. DFD beef meat had the lowest L* value, a* value and b* value, but the highest pH value.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Folia Veterinaria

  • ISSN

    0015-5748

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    55

  • Číslo periodika v rámci svazku

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    10-12

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus