Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Barevné parametry DFD hovězího masa

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870362" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870362 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Barevné parametry DFD hovězího masa

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem naší práce bylo zhodnotit barvu DFD a normální hovězího masa systémem CIELAB a analyzovat hemové barviva v Musculus gluteus medius. Barevné parametry (L *, a *, b *) a hemové barviva byly naměřeny u DFD hovězího masa (pH nad 6,2) a normální hovězího masa (pH {5,8). Barevné parametry a hodnoty pH byly měřeny během 48 hodin. Zjistili jsme signifikantní rozdíly (p {0,001) mezi DFD a normální hovězího masa ve všech hodnotách pH a všech barevných parametrů během 48 hodin. DFD hovězí maso mělo nejnižšíhodnotu L* a* a b* hodnotu, ale nejvyšší hodnotu pH.

  • Název v anglickém jazyce

    Colour parameters of DFD beef meat

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of our study was to evaluate the colour of DFD and normal beef meat by CIELAB system and to analyse haeme pigments in Musculus gluteus medius. Colour parameters (L*, a*, b*) and haeme pigments were measured in DFD beef (pH over 6.2) and normal beef meat (pH { 5.8). Colour parameters and values of pH were measured during 48 hours. We found significant differences (P { 0.001) between DFD and normal beef meat in all pH values and all colour parameters during 48 hours. DFD beef meat had the lowest L* value, a* value and b* value, but the highest pH value.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník Hygiena Alimentorum XXXII.

  • ISBN

    978-80-8077-231-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    101-104

  • Název nakladatele

    Štátna veterinárna a potravinárska správa Slovenskej republiky

  • Místo vydání

    Bratislava

  • Místo konání akce

    Štrbské Pleso

  • Datum konání akce

    11. 5. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku