Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv výrobního sádla na průběh oxidačních změn u fermentovaných masných výrobků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870366" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870366 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv výrobního sádla na průběh oxidačních změn u fermentovaných masných výrobků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem této práce bylo ověřit jak může použití rozdílných druhů vepřového sádla ovlivnit oxidační změny trvanlivých fermentovaných salámů. Byly vyrobeny tři sady vzorků s přídavkem různých druhlů vepřového sádla - hřbetního, krčního a deklového. Byly analyzovány barevné a oxidační změny v průběhu zrání fermentovaných salámů. V závislosti na druhu použitého sádla byly zjištěny rozdíly mezi jednotlivými vzorky.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of production fat on oxidative changes of fermented meat products

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to evaluate how the use of different pork fat can affect oxidative changes of dry fermented sausages. Three sets of samples were made, with addition of different sort of pork fat - back fat, fat from necks and cover fat from legs. Colour and oxidative changes (TBA scores) were analyzed during ripening of dry fermented sausages. There were differences between samples in dependence of used sort of fat.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník XIII. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-010-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    13-15

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 6. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku