Vliv výrobního sádla na průběh oxidačních změn u fermentovaných masných výrobků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870366" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870366 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv výrobního sádla na průběh oxidačních změn u fermentovaných masných výrobků
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem této práce bylo ověřit jak může použití rozdílných druhů vepřového sádla ovlivnit oxidační změny trvanlivých fermentovaných salámů. Byly vyrobeny tři sady vzorků s přídavkem různých druhlů vepřového sádla - hřbetního, krčního a deklového. Byly analyzovány barevné a oxidační změny v průběhu zrání fermentovaných salámů. V závislosti na druhu použitého sádla byly zjištěny rozdíly mezi jednotlivými vzorky.
Název v anglickém jazyce
Effect of production fat on oxidative changes of fermented meat products
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to evaluate how the use of different pork fat can affect oxidative changes of dry fermented sausages. Three sets of samples were made, with addition of different sort of pork fat - back fat, fat from necks and cover fat from legs. Colour and oxidative changes (TBA scores) were analyzed during ripening of dry fermented sausages. There were differences between samples in dependence of used sort of fat.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník XIII. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
ISBN
978-80-7305-010-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
13-15
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
1. 6. 2011
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—