Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Řízení kvality v oboru zpracování masa

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870371" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870371 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Řízení kvality v oboru zpracování masa

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Řízení kvality patří mezi základní úkoly managementu podniků nejen v oboru zpracování masa, ale v potravinářství obecně. Vychází z požadavků mezinárodních norem systémů bezpečnosti potravin (např. IFS, BRC, TFMS), ale každý podnik musí přijmout taková pravidla a standardy, které zaručují funkčnost systému v každodenní praxi. V oboru zpracování masa je základem řízení kvality definování specifikace výrobků a technologického postupu jejich přípravy. Důsledná vstupní, mezioperační a výstupní kontrola zajistí dohled nad dodržováním či neshodami v oblasti řízení kvality. Tyto kontroly se opírají o senzorické vyšetření, příp. laboratorní chemické nebo mikrobiální analýzy.

  • Název v anglickém jazyce

    Quality management in the meat processing

  • Popis výsledku anglicky

    Quality management belongs to the basic tasks of corporate management. In meat processing companies and in food processing generally - the rules of the quality management are given by the requirements of the standards of food safety management system (IFS, BRC, TFMS). However, on a company level the rules and standards must be implemented to ensure the functional system. In the meat processing industry the basis of quality management is to define the product specification and technological procedures. The consistent input control, process control and check-out ensure monitoring to detect any non-conformities. The organoleptic, chemical and microbiological analysis are important part sof those controls.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    22

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    47-53

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus