Řízení kvality v oboru zpracování masa
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870371" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870371 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Řízení kvality v oboru zpracování masa
Popis výsledku v původním jazyce
Řízení kvality patří mezi základní úkoly managementu podniků nejen v oboru zpracování masa, ale v potravinářství obecně. Vychází z požadavků mezinárodních norem systémů bezpečnosti potravin (např. IFS, BRC, TFMS), ale každý podnik musí přijmout taková pravidla a standardy, které zaručují funkčnost systému v každodenní praxi. V oboru zpracování masa je základem řízení kvality definování specifikace výrobků a technologického postupu jejich přípravy. Důsledná vstupní, mezioperační a výstupní kontrola zajistí dohled nad dodržováním či neshodami v oblasti řízení kvality. Tyto kontroly se opírají o senzorické vyšetření, příp. laboratorní chemické nebo mikrobiální analýzy.
Název v anglickém jazyce
Quality management in the meat processing
Popis výsledku anglicky
Quality management belongs to the basic tasks of corporate management. In meat processing companies and in food processing generally - the rules of the quality management are given by the requirements of the standards of food safety management system (IFS, BRC, TFMS). However, on a company level the rules and standards must be implemented to ensure the functional system. In the meat processing industry the basis of quality management is to define the product specification and technological procedures. The consistent input control, process control and check-out ensure monitoring to detect any non-conformities. The organoleptic, chemical and microbiological analysis are important part sof those controls.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
22
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
47-53
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—