Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení hmotnostních odchylek mléka z automatů z Brna a jeho okolí

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870439" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870439 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hodnocení hmotnostních odchylek mléka z automatů z Brna a jeho okolí

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo hodnocení hmotnostních odchylek a vypočítaného bojemu mléka z několika mlékomatů v brně a okolí.

  • Název v anglickém jazyce

    The evaluation of the weight deviations of the milk from the milk vending machines from Brno and it's surroundings

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of this study was to evaluate the weight deviations and calculated volume of milk from several types of the milk vending machines in terms of consumers deception. The samples were colected from different places in Brno and it's surroundings. The milk fat content and the content of fat-free dry matter were mesured. The 71 samples from 10 sampling points and 4 types of the milk vending machines placed in Brno and it's surrounding were examined. Using the formula for calculating the content of dry matter was calculated lactodenzimetric density and by the temperature correction was determined the final volume of the sample. Masses of milk samples (x ?=1009g.l-1) showed a statistically significant difference (P {0.05) against the average weight of the raw milk (x ?=1025g.l-1). Volumes of the milk samples (x ?=985 ml) showed a statistically significant difference (P {0.05) to selected volume of 1 liter. Statistically significant difference (P {0.05) was between the fat content

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Potravinárstvo

  • ISSN

    1337-0960

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    5

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    392-395

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus