Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv podávání lupiny (Lupinus spp.) na užitkovost brojlerových kuřat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870474" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870474 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv podávání lupiny (Lupinus spp.) na užitkovost brojlerových kuřat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem předložené práce bylo ověřit, do jaké míry jde v dietách určených pro výkrm brojlerových kuřat nahradit sojový extrahovaný šrot, šrotem z lupinových semen (Lupinus) a vliv této komponenty na jejich užitkovost. V experimentu byla použita odrůda Amiga ze skupiny bíle kvetoucích lupin. Experiment byl realizován v pokusné akreditované stáji Ústavu výživy, zootechniky a zoohygieny, Veterinární a farmaceutické univerzity Brno. Byly vytvořeny 3 skupiny sexovaných kuřat Ross 308, a to skupina kontrolní K70 kuřat (35 slepiček a 35 kohoutků), skupina pokusná P1 (35 slepiček a 35 kohoutků) a skupina P2 (35 slepiček a 35 kohoutků). Kuřata byla vykrmována dle technologického postupu pro výkrm brojlerových kuřat Ross 308. Pokusné krmné směsi se lišily od kontroly tím, že u skupiny P1 byla 1/3 dusíkatých látek (NL) sojového extrahovaného šrotu nahrazena NL z lupinového šrotu a u skupiny P2 byla náhrada 2/3 NL. Z hlediska zajištění požadované potřeby aminokyselin byly diety s lupinovým šrotem d

  • Název v anglickém jazyce

    Effects of feeding lupin (Lupinus spp.) on production parameters of broiler chickens

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of the experiment was to investigate how diets containing lupin meal influence production parameters and conversion of the feed formula in fattened broiler chickens. As compared to the control group, in the experimental diet P1, 1/3 of nitrogen-containing substances (NS) from extracted soybean meal was replaced with NS from lupin meal and in P2 group, 2/3 of the NS were replaced. Feeding experimental diets did not significantly effect the mean live weight of chickens at the end of the fattening period at 42 days of age.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník XIII. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-010-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    87-89

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 6. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku