Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of Replacing Soybean Meal with Lupin Seed-based Meal in Chicken Diet on Performance, Carcass Value and Meat Quality

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00003130" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00003130 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of Replacing Soybean Meal with Lupin Seed-based Meal in Chicken Diet on Performance, Carcass Value and Meat Quality

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The main aim of this experimental study was to determine how diets containing lupin meal affect the performance parameters, carcass value, and the chemical composition of breast and thigh muscles in broiler chickens. The diets tested in experimental groups E1 and E2 differed as follows: one or two thirds of nitrogen-containing substances (NSs) from soybean extracted meal were replaced by NSs from lupin meal, as compared to the control. Experimental diets failed to produce any significant effect on the average weight of chickens on Day 42 of the fattening period. The replacement of lupin meal resulted in the decreased weight of carcass and breast muscles and in the decreased yield of breast muscles.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of Replacing Soybean Meal with Lupin Seed-based Meal in Chicken Diet on Performance, Carcass Value and Meat Quality

  • Popis výsledku anglicky

    The main aim of this experimental study was to determine how diets containing lupin meal affect the performance parameters, carcass value, and the chemical composition of breast and thigh muscles in broiler chickens. The diets tested in experimental groups E1 and E2 differed as follows: one or two thirds of nitrogen-containing substances (NSs) from soybean extracted meal were replaced by NSs from lupin meal, as compared to the control. Experimental diets failed to produce any significant effect on the average weight of chickens on Day 42 of the fattening period. The replacement of lupin meal resulted in the decreased weight of carcass and breast muscles and in the decreased yield of breast muscles.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QG60142" target="_blank" >QG60142: Využití vybraných odrůd lupiny ve výživě hospodářských zvířat</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta veterinaria Brno

  • ISSN

    0001-7213

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    79

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000280221700004

  • EID výsledku v databázi Scopus