Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Analýza ukazatelů výkrmnosti a jatečné hodnoty bažanta obecného (Phasianus colchicus L.)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871032" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871032 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Analýza ukazatelů výkrmnosti a jatečné hodnoty bažanta obecného (Phasianus colchicus L.)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Práce přináší poznatky o růstové schopnosti bažanta obecného (Phasianus colchicus L.) od vylíhnutí do věku 118 dní a o jatečných ukazatelích jatečně upravených trupů a poživatelných tkaních a orgánů bažantích slepiček a kohoutků na konci výkrmového období. Výsledky dokládají, že nejvyššího průměrného přírůstku hmotnosti 12 g/den dosahuji bažanti kuřata mezi 40. - 80. dnem věku, přičemž je zde statisticky vysoce významný (P ? 0,01) rozdíl mezi pohlavím v dosažené finální živé hmotnosti, hmotnosti JUT, krku, srdce, jater, žaludku, stehen s kůží i bez kůže, horních stehen, dolních stehen i svaloviny horních a dolních stehen. V rámci pohlaví byl zjištěn i statisticky vysoce významný rozdíl (P ? 0,01) v jatečné výtěžnosti a ve výtěžnosti krku, srdce, prsnísvaloviny bez kůže, stehen bez kůže, dolních stehen a svaloviny dolních stehen.

  • Název v anglickém jazyce

    Analysis of fattening performance and of carcass value of common pheasant (Phasianus colchicus L.)

  • Popis výsledku anglicky

    The work brings findings of growth performance of common pheasant (Phasianus colchicus L.) from hatching till the age of 118 days and of carcass characteristics and characteristics of edible organs and tissues in hens and cocks at the end of fattening. Results demonstrate that the highest weight gains (12 g/day) occur in pheasant chickens between 40th to 80th day of their age, where high significant difference (P ? 0.01) between genders was found in final live weight and in the weight of carcass, neck,heart, liver, stomach, skinned and unskinned thighs, upper thighs, lower thighs, muscles of lower and upper thighs. Within the gender there were also found high significant differences (P ? 0.01) in dressing percentage and in yields of neck, heart, unskinned breast muscles, unskinned thighs, lower thighs, lower thigh muscles.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    23

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    47-49

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus