Vývoj živé hmotnosti, hmotnostních přírůstků a jatečné ukazatele u bažanta obecného (Phasianus colchicus L.) vykrmovaného při použití běžných typů krmných směsí
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872287" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872287 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vývoj živé hmotnosti, hmotnostních přírůstků a jatečné ukazatele u bažanta obecného (Phasianus colchicus L.) vykrmovaného při použití běžných typů krmných směsí
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem této studie bylo zhodnotit intenzitu růstu a přírůstky hmotnosti u bažanta obecného (Phasianus colchicus L.) od vylíhnutí až do věku 118 dnů. Na konci výkrmu se také hodnotila hmotnost jatečně upravených těl a jejich procento výtěžnosti a výtěžnostpoživatelných orgánů a tkání u samic a samců. V rámci pohlaví byly nalezeny vysoce významné rozdíly (P { 0,01), v živé hmotnosti a v hmotnosti jatečně upraveného těla, krku, srdce, játra, žaludku, nohy s a bez kůže, stehna, svaloviny stehna a nohy, kdevyšší hodnoty byly zaznamenán u samců. Byly zjištěny vysoce významné rozdíly (P { 0,01) ve výtěžnosti krku, srdce, prsní svaloviny bez kůže, nohy bez kůže, stehna a svaloviny stehna - s výjimkou prsních svalů bez kůže, zatímco vyšší hodnoty byly zaznamenány u samců.
Název v anglickém jazyce
Development of live weight, weight gains and carcass value indicators of the common pheasant (Phasianus colchicus L.) fattened with common feeding mixtures
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to evaluate growth intensity and weigh gains in the common pheasant (Phasianus colchicus L.) from the time of hatching until the age of 118 days. At the end of fattening we also evaluate weights of carcasses and their dressing percentages and yields of edible organs and tissues in females and males. Within the gender there were found high significant differences (P { 0.01) in live weight and in the weight of carcass, neck, heart, liver, stomach, legs with and without skin, thighs, drumsticks and in leg meat, where higher values were recorded in males. High significant differences (P { 0.01) were found in yields of neck, heart, breast muscles without skin, legs without skin, drumsticks and muscles of drumstick - except breast muscles without skin, whereas higher values were recorded in males.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník X. Kábrtovy dietetické dny
ISBN
978-80-263-0365-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
19-24
Název nakladatele
Tribun EU s.r.o.
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
25. 4. 2013
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—