Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Determination of proteins in yoghurt

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871050" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871050 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Determination of proteins in yoghurt

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this work was to introduce method for detection of protein content in yoghurts. The analysis was focused on determination of major milk proteins which include caseins and lower amounts of whey proteins, in particular alfa-lactalbumin a beta-lactoglobulin. 10 samples from the market were analyzed by means of reversed phase high-performance liquid chromatography. Liquid chromatograph Alliance 2695 with PDA detector 2996 was used. The separation was performed on C18 column X Bridge TM, 150 x 3.0mm, 3.5 mým. Mobile phase contained water, acetonitrile and trifluoroacetic acid. Average value of determined proteins were: alfaS-CN 47.1 +- 2.6%, beta-CN 44.0 +- 3.8%, kappa-CN 9.0 +- 5.2%, 96.7 +- 8.4% LA and LG 14.7 +- 15.3%.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of proteins in yoghurt

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was to introduce method for detection of protein content in yoghurts. The analysis was focused on determination of major milk proteins which include caseins and lower amounts of whey proteins, in particular alfa-lactalbumin a beta-lactoglobulin. 10 samples from the market were analyzed by means of reversed phase high-performance liquid chromatography. Liquid chromatograph Alliance 2695 with PDA detector 2996 was used. The separation was performed on C18 column X Bridge TM, 150 x 3.0mm, 3.5 mým. Mobile phase contained water, acetonitrile and trifluoroacetic acid. Average value of determined proteins were: alfaS-CN 47.1 +- 2.6%, beta-CN 44.0 +- 3.8%, kappa-CN 9.0 +- 5.2%, 96.7 +- 8.4% LA and LG 14.7 +- 15.3%.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences

  • ISSN

    1338-5178

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    1

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    644-650

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus