Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Determination of proteins in cheeses

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871051" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871051 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Determination of proteins in cheeses

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this work was to introduce the method for detection of protein content in cheeses. The analysis was focused on determination of major milk proteins which include caseins. 10 samples from the market were analyzed by means of reversed phase high-performance liquid chromatography. Liquid chromatograph Alliance 2695 with PDA detector 2996 was used. The separation was performed on C18 column X Bridge TM, 150 x 3.0 mm, 3.5 mým. Mobile phase contained water, acetonitrile and trifluoroacetic acid. Average values of determined proteins were: alfaS-casein 55.7 +- 2.9%, beta-casein 36.4 +- 1.8% and kappa-casein 8.0 +- 1.4%.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of proteins in cheeses

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was to introduce the method for detection of protein content in cheeses. The analysis was focused on determination of major milk proteins which include caseins. 10 samples from the market were analyzed by means of reversed phase high-performance liquid chromatography. Liquid chromatograph Alliance 2695 with PDA detector 2996 was used. The separation was performed on C18 column X Bridge TM, 150 x 3.0 mm, 3.5 mým. Mobile phase contained water, acetonitrile and trifluoroacetic acid. Average values of determined proteins were: alfaS-casein 55.7 +- 2.9%, beta-casein 36.4 +- 1.8% and kappa-casein 8.0 +- 1.4%.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků XIV. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-612-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    31-33

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    29. 5. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku