Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The iodine and sodium content in selected meat products

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871109" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871109 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The iodine and sodium content in selected meat products

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Iodine deficiency is an intensively solved global public problem throughout the entire world. Even though a progress in controlling its deficiency has been made, this issue is still acute. The most widespread and the best strategy to ensure the requiredamount of iodine in the population is the salt fortification with potassium iodate. Despite its advantages - table salt is cheap and commonly consumed; it also brings some disadvantages. The European population sodium daily intake ranges between 3-5 g, where meat products represent about 26 % of this intake. Due to the risk of hypertension resulting in coronary heart disease, restriction of sodium intake is necessary. Food industry could play an important role in reducing sodium intake or on the other side eradicating iodine deficiency. Using iodinated salt in meat production is not mandatory in the Czech Republic; it depends on the produce's decision. The aim of this study was to observe selected type of meat products in the Czech mark

  • Název v anglickém jazyce

    The iodine and sodium content in selected meat products

  • Popis výsledku anglicky

    Iodine deficiency is an intensively solved global public problem throughout the entire world. Even though a progress in controlling its deficiency has been made, this issue is still acute. The most widespread and the best strategy to ensure the requiredamount of iodine in the population is the salt fortification with potassium iodate. Despite its advantages - table salt is cheap and commonly consumed; it also brings some disadvantages. The European population sodium daily intake ranges between 3-5 g, where meat products represent about 26 % of this intake. Due to the risk of hypertension resulting in coronary heart disease, restriction of sodium intake is necessary. Food industry could play an important role in reducing sodium intake or on the other side eradicating iodine deficiency. Using iodinated salt in meat production is not mandatory in the Czech Republic; it depends on the produce's decision. The aim of this study was to observe selected type of meat products in the Czech mark

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků XIV. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-612-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    20-21

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    29. 5. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku