Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

"M" jako mělnění + míchání. 1. část: výrobky jemně mělněné

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871136" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871136 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    "M" jako mělnění + míchání. 1. část: výrobky jemně mělněné

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Příprava jemně mělněného díla představuje jednu ze základních výrobních operací v oboru zpracování masa. Jejím cílem je vytvoření stabilní a pevné disperze, která je zcela zásadní pro charakter finálního výrobku. Při výrobě jemně mělněného díla je hlavním cílem emulgovat tuk a vázat - imobilizovat - přidanou vodu aktivací svalových bílkovin V praxi se využívá mělnění na mísových kutrech, kombinace kutru a mělniče nebo systém řezačka - míchačka - mělnič. Mělniče získávají v provozech masné výroby velkouoblibu. V uplynulých letech prošly velkým vývojem a zdokonalením. V České republice se očekává nástup mělničů s univerzální nožovou hlavou s keramickými deskami.

  • Název v anglickém jazyce

    Cutting and mixing, 1. Part: Emulsification

  • Popis výsledku anglicky

    Preparation of fine chopped meat paste represents one of the basic manufacturing operations in processing of meat. Its aim is to create stabile and solid dispersion, which is crucial for the character of the final product. Main objective in the production of finely chopped or minced meat paste is to emulsify fat, bind - immobilize - added water by activation of muscle protein. In practice, bowl choppers, combination of chopper and emulsifier, or system grinder - mixer - emulsifier are used. Emulsifiersare becoming very popular in meat production plants. They have undergone much development and improvement in recent years. In the Czech Republic, expansion of emulsifiers with universal cutter head with ceramic plates is expected.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    JP - Průmyslové procesy a zpracování

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    23

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    7-13

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus