Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

"M" jako mělnění míchání. 2. část: mělnění na kutru - kutrování

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871154" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871154 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    "M" jako mělnění míchání. 2. část: mělnění na kutru - kutrování

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Mísové kutry představují základní stroje pro přípravu díla tradičních masných výrobků, jako jsou salámy nebo párky. Elementární částí každého kutru je mísa, která přivádí maso a přísady k mělnící a míchací jednotce - nožové hlavě. Konstrukční zajímavostíje dvouhlavý kutr se dvěma nožovými hlavami. Důvodem konstrukce takového stroje je výrazné zvýšení mělnicícho výkonu a snížení času na přípravu mraženého díla fermentovaných salámů. Motor pohánějící nožový hřídel musí být velmi výkonný. Limituje zásadním způsobem celkový výkon kutru. Přestože jsou základní konstrukce a princip mělnění a míchání v kutru staré přibližně 100 let, neustále probíhá další vývoj s cílem zvyšovat výkon stroje, zvyšovat hygienu výroby, standardnost produkce a současně snižovatspotřebu energie a zjednodušit obsluhu i servis.

  • Název v anglickém jazyce

    Cutting and mixing, 2. part: Use of bowl chopper

  • Popis výsledku anglicky

    Bowl choppers belong to the basic machines for traditional meat products like sausages or frankfurters. A bowl represents an elementary part of the machine. The bowl leads meat to the cutting and mixing unit - knife head. Bowl chopper with two knife heads is unique machine. It is used in dry fermented sausage production due to higher cutting power and time reduction for mass preparation. The engine driving knife head must be very powerful. Significantly limits the overall performance of the bowl chopper. Although basic structure and principles of the cutting and mixing bowl chopper have been approximately 100 years old, continuous development is ongoing. The aim of this development is to increase performance, improve production hygiene and production standard and reduce energy consumption, simplify operation and maintenance.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    JP - Průmyslové procesy a zpracování

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    23

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    28-35

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus