Koření pro výrobu měkkých salámů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872402" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872402 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Koření pro výrobu měkkých salámů
Popis výsledku v původním jazyce
Měkké salámy (MS) patří k nejrozšířenějším masným výrobkům na celém světě. Pro výrobu těchto produktů se využívá masa, tuku, kůží, drobů a dalších částí většiny hospodářských zvířat. Naráženy jsou do umělých i přírodních obalů, dále do forem, tepelně jsou opracovávány obvykle při teplotě min. 70 °C po dobu 10 min. v jádře masného výrobku. Konzumují se převážně plátkované ve studeném stavu a jsou součástí obložených chlebíčků, baget, obložených mís, hotových pokrmů, nebo konzumovány jednoduše s pečivem (chléb, houska). Mezi nejznámější MS patří italská Mortadela, německý Aufschnitt, Fleischwurst, Bierschinken, český salám Junior, Gothajský salám, ruská Doktorskaja kolbasa, Moločnaja kolbasa a další. Mezi použité koření patří především pepř, muškátový ořech a květ, česnek, cibule, kmín a další. Do salámů se obvykle přidávají pistácie, hořčice, sýry, mléko, vejce a další potraviny a pochutiny, které vytvářejí jedinečnost daného salámu.
Název v anglickém jazyce
Spices for cooked sausage products
Popis výsledku anglicky
Cooked sausages belong to the most common meat products worldwide. For the production of these products are used meat, fat, skin, offal and other parts of most of livestock. Are filled into artificial and natural containers, further into molds, machinedheat are usually at min. 70 ° C for 10 min. in the core of the meat product. Eaten sliced mainly cold and are part of sandwiches, baguettes, bowls, ready meals, or simply eaten with bread (bread bun). Among the best known are cooked sausage Mortadella Italian, German Aufschnitt, Fleischwurst, Bierschinken, Czech Junior sausage, salami Gothaj, Russian Doktorskaja kolbasa, Moločnaja kolbasa and more. Among the spices are mainly used pepper, nutmeg and flower, garlic, onion, cumin and more. Do sausages areusually added pistachios, mustard, cheese, milk, eggs and other foods and seasonings that make up the uniqueness of the sausage.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
24
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
18-23
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—