Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Koření a další přídatné látky pro výrobu celosvalových a formovaných dušených šunek a jiných specialit

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872403" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872403 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Koření a další přídatné látky pro výrobu celosvalových a formovaných dušených šunek a jiných specialit

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technologický pokrok a aktuální hospodářská situace neustále ovlivňují dlouhé roky zažité výrobní procesy masných výrobků. Surovina pro výrobu dušených šunek, uzených mas, uzených boků a slanin podléhá požadavkům současných kritérií kvality a umožňuje vcelku flexibilní výrobu a tím zásobení obyvatelstva tak oblíbeným potravinářským produktem, kterým dušené šunky a uzená masa jsou. Konečná organoleptická kvalita je ovlivňována především surovinou samotnou, technologickým procesem a na rozdíl od jiných masných výrobků koření a extrakty koření zde nehrají tak důležitou roli. Ve výrobcích industriální kvality se zvyšuje přídavek aromat.

  • Název v anglickém jazyce

    Spices and other additives for the production of whole muscle hams and cooked hams and other specialties

  • Popis výsledku anglicky

    Cooked sausages belong to the most common meat products worldwide. For the production of Technological advances and the current economic situation continuously affect the long years of experienced manufacturing processes of meat products. Raw material for the production of cooked hams, smoked meats and smoked bacon, subjects to the requirements of current quality criteria and allows quite flexible production and the supply of the population with so popular food products which cooked hams are. The finalorganoleptic quality is affected mainly by the raw material, technological process and unlike other meat products, spices and spice extracts here do not play such an important role. In industrial quality products is increasing addition of flavors.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    24

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    14-18

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus