Koření a další přídatné látky pro výrobu celosvalových a formovaných dušených šunek a jiných specialit
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872403" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872403 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Koření a další přídatné látky pro výrobu celosvalových a formovaných dušených šunek a jiných specialit
Popis výsledku v původním jazyce
Technologický pokrok a aktuální hospodářská situace neustále ovlivňují dlouhé roky zažité výrobní procesy masných výrobků. Surovina pro výrobu dušených šunek, uzených mas, uzených boků a slanin podléhá požadavkům současných kritérií kvality a umožňuje vcelku flexibilní výrobu a tím zásobení obyvatelstva tak oblíbeným potravinářským produktem, kterým dušené šunky a uzená masa jsou. Konečná organoleptická kvalita je ovlivňována především surovinou samotnou, technologickým procesem a na rozdíl od jiných masných výrobků koření a extrakty koření zde nehrají tak důležitou roli. Ve výrobcích industriální kvality se zvyšuje přídavek aromat.
Název v anglickém jazyce
Spices and other additives for the production of whole muscle hams and cooked hams and other specialties
Popis výsledku anglicky
Cooked sausages belong to the most common meat products worldwide. For the production of Technological advances and the current economic situation continuously affect the long years of experienced manufacturing processes of meat products. Raw material for the production of cooked hams, smoked meats and smoked bacon, subjects to the requirements of current quality criteria and allows quite flexible production and the supply of the population with so popular food products which cooked hams are. The finalorganoleptic quality is affected mainly by the raw material, technological process and unlike other meat products, spices and spice extracts here do not play such an important role. In industrial quality products is increasing addition of flavors.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
24
Číslo periodika v rámci svazku
7
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
14-18
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—