Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Koření pro výrobu párků a klobás

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873134" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43873134 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Koření pro výrobu párků a klobás

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Senzorické vlastnosti této skupiny masných výrobků jsou ovlivňovány nejen kořením a dalšími ochucovadly, ale dosti významně surovinovou skladbou, skladbou suroviny, technologickým zpracováním, obalovými materiály, uzením a v neposlední řadě trvanlivostí.Koření a extrakty koření v podstatě senzoricky výrobky standardizují a propůjčují jim zajímavý chuťový vjem, pro který je zákazník znovu rád koupí. Do mělněných masných výrobků se celosvětově používá většina známého koření a to především ve formě mleté,drcené, drhnuté nebo dokonce koření celé (především klobásy). Jelikož se konzumují většinou ohřívané, koření má možnost se v nich rozvinout a není třeba ho dávkovat v tak vysokém množství.

  • Název v anglickém jazyce

    Spices and other additives for sausages production

  • Popis výsledku anglicky

    Sensory characteristics of this group of meat products are influenced not only by spices and other flavourings, but ether by raw material composition, quality of raw material, processing technology, packaging materials, type of smoking, and not last by the shelf life. Spices and pice extracts standardize products after the sensory and give them an interesting taste perception for which the customer is happy to buy them again. Do grind meat products are most famous spices used worldweide, mainly in the formo f minced, crushed or even the whole spices (mainly in sausage). Because Theky are consumed mostly heated - spice opens and it may not be used in such high dosages.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    25

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    42-48

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus