Koření pro výrobu párků a klobás
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873134" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43873134 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Koření pro výrobu párků a klobás
Popis výsledku v původním jazyce
Senzorické vlastnosti této skupiny masných výrobků jsou ovlivňovány nejen kořením a dalšími ochucovadly, ale dosti významně surovinovou skladbou, skladbou suroviny, technologickým zpracováním, obalovými materiály, uzením a v neposlední řadě trvanlivostí.Koření a extrakty koření v podstatě senzoricky výrobky standardizují a propůjčují jim zajímavý chuťový vjem, pro který je zákazník znovu rád koupí. Do mělněných masných výrobků se celosvětově používá většina známého koření a to především ve formě mleté,drcené, drhnuté nebo dokonce koření celé (především klobásy). Jelikož se konzumují většinou ohřívané, koření má možnost se v nich rozvinout a není třeba ho dávkovat v tak vysokém množství.
Název v anglickém jazyce
Spices and other additives for sausages production
Popis výsledku anglicky
Sensory characteristics of this group of meat products are influenced not only by spices and other flavourings, but ether by raw material composition, quality of raw material, processing technology, packaging materials, type of smoking, and not last by the shelf life. Spices and pice extracts standardize products after the sensory and give them an interesting taste perception for which the customer is happy to buy them again. Do grind meat products are most famous spices used worldweide, mainly in the formo f minced, crushed or even the whole spices (mainly in sausage). Because Theky are consumed mostly heated - spice opens and it may not be used in such high dosages.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
25
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
42-48
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—