Content of phtalates in primary packagings for meat products in the Czech Republic
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871144" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871144 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
slovinština
Název v původním jazyce
Obsah ftalátov v primárnych obalech pre mäsové výrobky v ČR
Popis výsledku v původním jazyce
Obaly mäsových výrobkov distribuované na trh v Českej republike boli analyzované na obsah di-n-buthyl ftalátu a di-2-ethylhexyl ftalátu. Analyzovaná bola horná časť obalu, jeho potlačená i nepotlačená časť, ako aj spodná fólia, ktorá slúži ako podložka.Tepelne tvarovateľné fólie obalov mäsových výrobkov obsahovali nebezpečné ftaláty, ale ich namerané koncentrácie nepredstavujú závažné zdravotné riziko.
Název v anglickém jazyce
Content of phtalates in primary packagings for meat products in the Czech Republic
Popis výsledku anglicky
Packaging materials of meat products distributed on the market in the Czech Republic were analyzed for di-n-butyl phthalate and di-2-ethylhexyl phthalate. The upper part of the package, printed and unprinted parts, and the bottom sheet which serves as abase were analyzed. Thermally shapeable foil containers for meat products contain dangerous phthalates, but the measured concentrations constitute no serious health risk.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
FM - Hygiena
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
23
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
55-57
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—