Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Průzkum spotřeby ryb v České republice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871201" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871201 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Průzkum spotřeby ryb v České republice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Spotřeba ryb v České republice je stále nízká (5,5 kg na osobu za rok) v poměru ke světové (16 kg na osobu za rok) a to dlouhodobě. V oblíbenosti je hlavně drůbeží a vepřové maso, rybí zůstává nadále v ústraní. V této analýze byli respondenti dotazovánina ryby a rybí výrobky. Bylo zjištěno, že většina respondentů konzumuje rybí maso jedenkrát za 14 dní nebo méně, někteří vůbec, spotřeba se pohybuje převážně mezi 1-5 kg na osobu za rok a konzumenti většinou neřeší nutriční hodnotu ryb, ale konzumují je,protože jim chutnají. Bylo zjištěno, že na konzumaci ryb a rybích výrobků mají vliv finanční příjmy, věk, pohlaví a dokonce i vzdělání.

  • Název v anglickém jazyce

    The survey of fish consumption in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    Consumption of fish in the Czech Republic has long been low (5.5 kg per person per year) in relation to the world (16 kg per person per year). Favorites is mainly poultry and pork meat, fish remains in seclusion. In this analysis, respondents were askedabout fish and fish products. It was found that most respondents consume fish once every 14 days or less, some not, consumption varies largely between 1-5 kg per person per year, and consumers usually does not solve the nutritional value of fish, but eatthem because they taste good. It was found that the consumption of fish and fish products affect financial income, age, gender, and even education.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    23

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    41-46

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus