Rybí maso - spotřební a nutriční aspekty
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002682" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002682 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Rybí maso - spotřební a nutriční aspekty
Popis výsledku v původním jazyce
Příspěvek prezentuje spotřebu rybího masa v letech 1991 až 2007 v České republice ve srovnání s údaji Evropských společenství. V části nutričních aspektů analyzuje nutriční profil rybího masa sladkovodních a mořských ryb.
Název v anglickém jazyce
Fish meal-food and nutritive aspects
Popis výsledku anglicky
The consumer trend in the years 1991-2007 is said to be quite increasing. There is an increase in the consumption of fish meal for 2 kilogram per inhabitant per an year, it is about 53 percent in comparison the year 1991 and 2007. The majority interest is due to the consumption of sea fish. The total consumption presents one third of the total world consumption of fish meat and one half of total consumption of the European Union.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXX.
ISBN
978-80-7148-060-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Název nakladatele
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
Místo vydání
Košice
Místo konání akce
Štrbské pleso
Datum konání akce
1. 1. 2009
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—