Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Microbiological quality and safety of goat's milk from one farm

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871307" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871307 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Microbiological quality and safety of goat's milk from one farm

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In recent years, the popularity of goat's milk and goat's milk products has been growing in the Czech Republic, especially for its low allergenic potential and good digestibility. This study focused on the assessment of the microbiological quality and safety of raw and heat-treated goat's milk. During the lactation period, total of 48 samples of raw and 40 samples of pasteurized goat's milk were collected on a goat's farm in the South Moravian Region of the Czech Republic. Quantitative analysis was performed to determine the total plate count (TPC) and coagulase-positive (CP) staphylococci count. The presence of E. coli including E. coli O157, CP staphylococci, B. cereus, L. monocytogenes, Salmonella spp., and Campylobacter spp. was detected. The monthly average TPC ranged from 4.53 to 5.21 log CFU.ml-1 in raw milk and from 2.36 to 3.71 log CFU.ml-1 in pasteurized milk. Thirty (75.0%) S. aureus isolates from raw milk carried the sec gene, two (5.0%) were positive for the genes seb, seg

  • Název v anglickém jazyce

    Microbiological quality and safety of goat's milk from one farm

  • Popis výsledku anglicky

    In recent years, the popularity of goat's milk and goat's milk products has been growing in the Czech Republic, especially for its low allergenic potential and good digestibility. This study focused on the assessment of the microbiological quality and safety of raw and heat-treated goat's milk. During the lactation period, total of 48 samples of raw and 40 samples of pasteurized goat's milk were collected on a goat's farm in the South Moravian Region of the Czech Republic. Quantitative analysis was performed to determine the total plate count (TPC) and coagulase-positive (CP) staphylococci count. The presence of E. coli including E. coli O157, CP staphylococci, B. cereus, L. monocytogenes, Salmonella spp., and Campylobacter spp. was detected. The monthly average TPC ranged from 4.53 to 5.21 log CFU.ml-1 in raw milk and from 2.36 to 3.71 log CFU.ml-1 in pasteurized milk. Thirty (75.0%) S. aureus isolates from raw milk carried the sec gene, two (5.0%) were positive for the genes seb, seg

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendeleianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    60

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    33-38

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus