Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technologie výkrmu bažantích kuřat pro produkci masa

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871439" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871439 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Technologie výkrmu bažantích kuřat pro produkci masa

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Metodika předkládá uživatelům z řad chovatelů bažantů návod pro technologii výkrmu bažantích kuřat. Práce se komplexně zabývá intenzivním výkrmem bažantích kuřat s ohledem na vlastní délku výkrmu, jatečnou hodnotu bažantího masa a především dílčími aspekty technologického systému, který může být využit podnikatelskými subjekty v oblasti zemědělství a lesnictví k produkci vysoce kvalitního bažantího masa. V metodice jsou uvedeny jak vlastní získané poznatky, tak i recentní údaje ze světové literatury.

  • Název v anglickém jazyce

    Management guide for fattening of pheasant chicks in order to meat production

  • Popis výsledku anglicky

    The certified methodology gives basic instructions on technology of pheasant chicks fattening. The methodology deals with the intensive fattening of pheasant chicks with respect to length of fattening, carcass value, and mainly partial aspects of generalmanagement guide that can be utilized by enterprisers for the production of high-quality pheasant meat. In methodology are stated both our found results from experimental evaluations and recent information from world literature.

Klasifikace

  • Druh

    N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH91276" target="_blank" >QH91276: Výběr vhodného typu bažantů a optimalizace podmínek jejich výkrmu za účelem produkce vysoce kvalitní zvěřiny.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    2/2220/QH91276

  • Číslo předpisu

    SVS/1172/2012

  • Technické parametry

    SVS/1172/2012

  • Ekonomické parametry

    V případě využití navrženého technologického systému při výkrmu bažantích kuřat po dobu 100 dnů, se předpokládá se snížením celkových nákladů za celé období výkrmu o 3,45 % oproti běžně používaným technologickým systémům při odchovu bažantích kuřat v umělém chovu. To při stávajících realizačních cenách představuje snížení celkových nákladů asi o 3,85 Kč/kus. Vlastní realizace zavedení daného postupu v intenzivním chovu bažantů pak nepředpokládá zvýšení nákladů oproti nákladům u běžně využívané technologie pro odchov bažantích kuřat.

  • Označení certifikačního orgánu

    Ústřední veterinární správa Státní veterinární správy Slezská 7/100, 120 56 Praha 2

  • Datum certifikace

  • Způsoby využití výsledku

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů