Koření v masných výrobcích - Rozmarýn
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871469" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871469 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Koření v masných výrobcích - Rozmarýn
Popis výsledku v původním jazyce
Rozmarýn známe většinou ze zvěřinových hodů, kdy se přidává k pečeným masům. V mnoha evropských státech je často používaným kořením do klobás, ale můžeme ho najít i v jiných masných výrobcích. Rozmarýn má velmi aromatickou a silnou chuť. V kombinaci s česnekem, libečkem, dobromyslí, petrželí, šalvějí, saturejkou nebo tymiánem dodá klobásám i jiným výrobkům zvláštní, příjemnou chuť.
Název v anglickém jazyce
Spice in meat products - rosemary
Popis výsledku anglicky
Rosemary is native to the Mediterranean, but it was domesticated over the centuries in Europe, America or Asia. The rosemary taste is known mainly from the roasted or stewed venison. This spice is frequently used in the sausages and other meat products in many European countries. It gives them special, but very pleasant taste. Rosemary is commonly used for cooking. We can find it in sauces, vegetable dishes, soups, roasted meats and pizzas. The extract can be made from rosemary, it contains many substances. Among other things, it contains also Carnosole, Carnosole acid, Rosmanole, etc. These substances act as natural antioxidants too.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
23
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
18-22
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—