Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Koření v masných výrobcích - Rozmarýn

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871469" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871469 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Koření v masných výrobcích - Rozmarýn

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Rozmarýn známe většinou ze zvěřinových hodů, kdy se přidává k pečeným masům. V mnoha evropských státech je často používaným kořením do klobás, ale můžeme ho najít i v jiných masných výrobcích. Rozmarýn má velmi aromatickou a silnou chuť. V kombinaci s česnekem, libečkem, dobromyslí, petrželí, šalvějí, saturejkou nebo tymiánem dodá klobásám i jiným výrobkům zvláštní, příjemnou chuť.

  • Název v anglickém jazyce

    Spice in meat products - rosemary

  • Popis výsledku anglicky

    Rosemary is native to the Mediterranean, but it was domesticated over the centuries in Europe, America or Asia. The rosemary taste is known mainly from the roasted or stewed venison. This spice is frequently used in the sausages and other meat products in many European countries. It gives them special, but very pleasant taste. Rosemary is commonly used for cooking. We can find it in sauces, vegetable dishes, soups, roasted meats and pizzas. The extract can be made from rosemary, it contains many substances. Among other things, it contains also Carnosole, Carnosole acid, Rosmanole, etc. These substances act as natural antioxidants too.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    23

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    18-22

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus