Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Changes in biogenic amine concentrations in meat of eviscerated pheasants (Phasianus colchicus) during storage at 7 °C

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872034" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872034 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.2754/avb201382020169" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.2754/avb201382020169</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.2754/avb201382020169" target="_blank" >10.2754/avb201382020169</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Changes in biogenic amine concentrations in meat of eviscerated pheasants (Phasianus colchicus) during storage at 7 °C

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In our study, we tested biogenic amine concentrations in 20 eviscerated pheasants killed by pithing (the slaughtering technique in which the spinal cord of the animals is severed and their brain is destroyed) and stored at 7 °C for 21 days. Biogenic amine concentrations in breast and thigh muscles were analysed by reverse phase liquid chromatography. In the thigh muscle, the highest increases during the storage time were found in cadaverine (20.17 +/- 18.66 mg/kg), putrescine (4.39 +/- 4.17 mg/kg) and tyramine (15.20 +/- 16.88 mg/kg) concentrations. Changes of biogenic amine concentrations in the breast muscle were minimal during the whole storage time. The concentration of biogenic amines in meat is associated with the presence of contaminating microorganisms. For that reason, biogenic amines are often used as markers of meat spoilage in various livestock species. Based on our results, the biogenic amines cadaverine, putrescine and tyramine may be considered the main indicators of hyg

  • Název v anglickém jazyce

    Changes in biogenic amine concentrations in meat of eviscerated pheasants (Phasianus colchicus) during storage at 7 °C

  • Popis výsledku anglicky

    In our study, we tested biogenic amine concentrations in 20 eviscerated pheasants killed by pithing (the slaughtering technique in which the spinal cord of the animals is severed and their brain is destroyed) and stored at 7 °C for 21 days. Biogenic amine concentrations in breast and thigh muscles were analysed by reverse phase liquid chromatography. In the thigh muscle, the highest increases during the storage time were found in cadaverine (20.17 +/- 18.66 mg/kg), putrescine (4.39 +/- 4.17 mg/kg) and tyramine (15.20 +/- 16.88 mg/kg) concentrations. Changes of biogenic amine concentrations in the breast muscle were minimal during the whole storage time. The concentration of biogenic amines in meat is associated with the presence of contaminating microorganisms. For that reason, biogenic amines are often used as markers of meat spoilage in various livestock species. Based on our results, the biogenic amines cadaverine, putrescine and tyramine may be considered the main indicators of hyg

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GJ - Choroby a škůdci zvířat, veterinární medicina

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta veterinaria Brno

  • ISSN

    0001-7213

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    82

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    175-180

  • Kód UT WoS článku

    000324282300009

  • EID výsledku v databázi Scopus