Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of treating method of pithed pheasant on the content of biogenic amines in the meat during the course of storage

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872035" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872035 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62157124:16810/13:43872035

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.3382/ps.2012-02906" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.3382/ps.2012-02906</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3382/ps.2012-02906" target="_blank" >10.3382/ps.2012-02906</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of treating method of pithed pheasant on the content of biogenic amines in the meat during the course of storage

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The study monitored the effect of various methods of treating pheasant carcasses after killing on the hygienic quality of the venison. Pithed pheasants treated by evisceration (n = 60), drawing (n = 60), or left untreated (n = 60) were stored for a period of 21 d at temperatures of 0, 7, and 15°C. For determination of biogenic amines, samples of breast and thigh muscles were taken on d 1, 7, 14, and 21 after killing of the pheasants. Biogenic amines were separated by reverse-phase liquid chromatographyand consequently detected by tandem mass spectrometry. The sum of determined biogenic amine concentrations (cadaverine, putrescine, histamine, tyramine, tryptamine, phenylethylamine) was compared with the value of the index for meat of high hygienic quality (5 mg/kg). At a storage temperature of 0°C, the sum of biogenic amine concentrations did not exceed the value of 5 mg/kg in either breast or thigh muscle at any time during the storage period in untreated and drawn pheasants, and for

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of treating method of pithed pheasant on the content of biogenic amines in the meat during the course of storage

  • Popis výsledku anglicky

    The study monitored the effect of various methods of treating pheasant carcasses after killing on the hygienic quality of the venison. Pithed pheasants treated by evisceration (n = 60), drawing (n = 60), or left untreated (n = 60) were stored for a period of 21 d at temperatures of 0, 7, and 15°C. For determination of biogenic amines, samples of breast and thigh muscles were taken on d 1, 7, 14, and 21 after killing of the pheasants. Biogenic amines were separated by reverse-phase liquid chromatographyand consequently detected by tandem mass spectrometry. The sum of determined biogenic amine concentrations (cadaverine, putrescine, histamine, tyramine, tryptamine, phenylethylamine) was compared with the value of the index for meat of high hygienic quality (5 mg/kg). At a storage temperature of 0°C, the sum of biogenic amine concentrations did not exceed the value of 5 mg/kg in either breast or thigh muscle at any time during the storage period in untreated and drawn pheasants, and for

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GJ - Choroby a škůdci zvířat, veterinární medicina

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/ED1.1.00%2F02.0068" target="_blank" >ED1.1.00/02.0068: CEITEC - central european institute of technology</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Poultry Science

  • ISSN

    0032-5791

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    92

  • Číslo periodika v rámci svazku

    8

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    2182-2187

  • Kód UT WoS článku

    000322014500027

  • EID výsledku v databázi Scopus