Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Biogenic amines in the meat of hunted pheasant and hare during the course of storage

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873350" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873350 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.2754/avb201483S10S45" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.2754/avb201483S10S45</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.2754/avb201483S10S45" target="_blank" >10.2754/avb201483S10S45</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Biogenic amines in the meat of hunted pheasant and hare during the course of storage

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of study was to assess the content and changes of biogenic amines in the muscles of selected kinds of small game (common pheasant and brown hare) during the storage, and based on gained results consequently to assess the hygienic quality of the meat. Biogenic amines (putrescine, cadaverine, histamine, phenylethylamine, tyramine and tryptamine) were in the breast and thigh muscles separated by reverse phase liquid chromatography and consequently detected by tandem mass spectrometry. On the base of assessed content of biogenic amines corresponded pheasant meat to values of meat of high quality (the sum of biogenic amines did not exceed the value 5 mg/kg) for 7 days at 0 oC and 7 oC; in the case of brown hare meat for 21 days at 0 oC and for 14 days at 7 oC.

  • Název v anglickém jazyce

    Biogenic amines in the meat of hunted pheasant and hare during the course of storage

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of study was to assess the content and changes of biogenic amines in the muscles of selected kinds of small game (common pheasant and brown hare) during the storage, and based on gained results consequently to assess the hygienic quality of the meat. Biogenic amines (putrescine, cadaverine, histamine, phenylethylamine, tyramine and tryptamine) were in the breast and thigh muscles separated by reverse phase liquid chromatography and consequently detected by tandem mass spectrometry. On the base of assessed content of biogenic amines corresponded pheasant meat to values of meat of high quality (the sum of biogenic amines did not exceed the value 5 mg/kg) for 7 days at 0 oC and 7 oC; in the case of brown hare meat for 21 days at 0 oC and for 14 days at 7 oC.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GJ - Choroby a škůdci zvířat, veterinární medicina

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta veterinaria Brno

  • ISSN

    0001-7213

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    83

  • Číslo periodika v rámci svazku

    Suppl. 10

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    "S45"-"S50"

  • Kód UT WoS článku

    000354505500008

  • EID výsledku v databázi Scopus