Biogenic amines in the meat of hunted pheasant and hare during the course of storage
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873350" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873350 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.2754/avb201483S10S45" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.2754/avb201483S10S45</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.2754/avb201483S10S45" target="_blank" >10.2754/avb201483S10S45</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Biogenic amines in the meat of hunted pheasant and hare during the course of storage
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of study was to assess the content and changes of biogenic amines in the muscles of selected kinds of small game (common pheasant and brown hare) during the storage, and based on gained results consequently to assess the hygienic quality of the meat. Biogenic amines (putrescine, cadaverine, histamine, phenylethylamine, tyramine and tryptamine) were in the breast and thigh muscles separated by reverse phase liquid chromatography and consequently detected by tandem mass spectrometry. On the base of assessed content of biogenic amines corresponded pheasant meat to values of meat of high quality (the sum of biogenic amines did not exceed the value 5 mg/kg) for 7 days at 0 oC and 7 oC; in the case of brown hare meat for 21 days at 0 oC and for 14 days at 7 oC.
Název v anglickém jazyce
Biogenic amines in the meat of hunted pheasant and hare during the course of storage
Popis výsledku anglicky
The aim of study was to assess the content and changes of biogenic amines in the muscles of selected kinds of small game (common pheasant and brown hare) during the storage, and based on gained results consequently to assess the hygienic quality of the meat. Biogenic amines (putrescine, cadaverine, histamine, phenylethylamine, tyramine and tryptamine) were in the breast and thigh muscles separated by reverse phase liquid chromatography and consequently detected by tandem mass spectrometry. On the base of assessed content of biogenic amines corresponded pheasant meat to values of meat of high quality (the sum of biogenic amines did not exceed the value 5 mg/kg) for 7 days at 0 oC and 7 oC; in the case of brown hare meat for 21 days at 0 oC and for 14 days at 7 oC.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GJ - Choroby a škůdci zvířat, veterinární medicina
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Acta veterinaria Brno
ISSN
0001-7213
e-ISSN
—
Svazek periodika
83
Číslo periodika v rámci svazku
Suppl. 10
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
"S45"-"S50"
Kód UT WoS článku
000354505500008
EID výsledku v databázi Scopus
—