Sledování vybraných nutrientů mléka pomocí instrumentálních analytických metod
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872127" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872127 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Sledování vybraných nutrientů mléka pomocí instrumentálních analytických metod
Popis výsledku v původním jazyce
Současné analytické metody používané při analýze mléka by měly splňovat požadavky kladené na moderní bioanalytické metody, tj. co nejkratší kratší doba analýzy při zachování vysokého rozlišení a separační účinnosti, zvýšení citlivosti a snížení spotřebyrozpouštědel. Tyto účely splňují chromatografické metody, zejména kapalinová chromatografie. Pomocí této metody stanovujeme významné komponenty mléka a mléčných výrobků, jak látky nutričně významné, tak kontaminující a to na různých koncentračních úrovních, včetně stopových koncentrací.
Název v anglickém jazyce
Monitoring of selected milk nutrients by means of instrumental analytical methods
Popis výsledku anglicky
Current analytical methods in milk analysis should fulfil requirements for modern bio-analytical methods, i.e. increased speed of analysis, higher separation efficiency and resolution, higher sensitivity and much lower solvent consumption comparing withconventional methods. Particularly liquid chromatography is the method of choice in analysis of milk components. By means of this method we determine significant components of milk and dairy products, both nutrients and contaminants even in trace concentrations.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Stanovení parametrů pro legislativní hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti syrového mléka krav, ovcí a koz</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník přednášek a posterů Hygiena a technologie potravin XLIII. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
978-80-7305-664-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
9-11
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
2. 10. 2013
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—