Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Sledování vybraných nutrientů mléka pomocí instrumentálních analytických metod

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872127" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872127 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Sledování vybraných nutrientů mléka pomocí instrumentálních analytických metod

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Současné analytické metody používané při analýze mléka by měly splňovat požadavky kladené na moderní bioanalytické metody, tj. co nejkratší kratší doba analýzy při zachování vysokého rozlišení a separační účinnosti, zvýšení citlivosti a snížení spotřebyrozpouštědel. Tyto účely splňují chromatografické metody, zejména kapalinová chromatografie. Pomocí této metody stanovujeme významné komponenty mléka a mléčných výrobků, jak látky nutričně významné, tak kontaminující a to na různých koncentračních úrovních, včetně stopových koncentrací.

  • Název v anglickém jazyce

    Monitoring of selected milk nutrients by means of instrumental analytical methods

  • Popis výsledku anglicky

    Current analytical methods in milk analysis should fulfil requirements for modern bio-analytical methods, i.e. increased speed of analysis, higher separation efficiency and resolution, higher sensitivity and much lower solvent consumption comparing withconventional methods. Particularly liquid chromatography is the method of choice in analysis of milk components. By means of this method we determine significant components of milk and dairy products, both nutrients and contaminants even in trace concentrations.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Stanovení parametrů pro legislativní hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti syrového mléka krav, ovcí a koz</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník přednášek a posterů Hygiena a technologie potravin XLIII. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-664-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    9-11

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    2. 10. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku