Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv přídavků pseudocereálie (Fagophyrum esculentum) na objem celozrnného pečiva

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872149" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872149 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv přídavků pseudocereálie (Fagophyrum esculentum) na objem celozrnného pečiva

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V této práci byl hodnocen vliv pohanky (Fagophyrum esculentum) na objem pečiva vyrobeného z celozrnné pšeničné a celozrnné špaldové mouky. Přídavek pohanky v koncentraci 10%, 20%, 30%, 40%, 50% negativně koreloval s objemem pečiva. Špaldová celozrnná mouka statisticky významně (p {0.05) snížila objem pečiva v porovnání s celozrnnou moukou pšeničnou.

  • Název v anglickém jazyce

    The Influence of the Addition of Buckwheat (Fagophyrum esculentum) on the Volume of Wholemeal Bakery Products

  • Popis výsledku anglicky

    In this work, the addition of buckwheat (Fagophyrum esculentum) on the volume of bakery products made of wholemeal wheat (Triticum aestivum) and wholemeal spelled (Triticum spelta) was evaluated. The addition of buckwheat 10%, 20%, 30%, 40%, 50% negatively correlated with the volume of bakery products. The spelled wholemeal flour was decrease volume of bakery products compared with wheat wholemeal flour (p {0.05).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXXIV.

  • ISBN

    978-80-8077-334-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    275-277

  • Název nakladatele

    Univerzita veterinárného lekárstva Košice

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Štrbské Pleso

  • Datum konání akce

    8. 5. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku