Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Posouzení vlivu přídavku vybraných cereálií na barvu pekařských výrobků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872360" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872360 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Posouzení vlivu přídavku vybraných cereálií na barvu pekařských výrobků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Barva pekařských výrobků je důležitým atributem kvality a má vysokou vypovídací schopnost o nabízeném potravinářském výrobku. Studie hodnotila barvu pekařských výrobků vyrobených z pšeničné celozrnné mouoky a mouky špaldové s přídavkem pohanky, krup a vloček. Byl rovněž hodnocen vliv těchto přídavků na barvu a saturaci výrobků. K hodnocení byly využity metody senzorické a obrazové analýzy. Z dosažených výsledků bylo lze říci, že přídavek krup způsobil nižší intenzitu barvy a výrobky byly světlejší ve srovnání s přídavkem pohanky, která naopak u hodnocených výrobků způsobila vyšší saturaci a intenzitu, výrobky se zdály tedy opticky tmavší.

  • Název v anglickém jazyce

    Assessment of the influence of addition of cereal on the color of the selected bakery products

  • Popis výsledku anglicky

    Color of bakery products is an important quality attribute and has a high explanatory power of the offered food product. The study evaluated flour visual and sensory effect of the addition of buckwheat, groats and flakes into wheat and spelled. Color saturation (color saturation) has been evaluated by the bakery products. By the obtained results from sensory and image analysis have been found that the addition of groats in causing pallor product as compared with the addition of buckwheat, for products which cause a higher saturation, a higher intensity of color.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Potravinárstvo

  • ISSN

    1337-0960

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    7

  • Číslo periodika v rámci svazku

    March

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    153-157

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus