Vliv přídavku vybraných cereálií na strukturu žitného pečiva
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872453" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872453 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv přídavku vybraných cereálií na strukturu žitného pečiva
Popis výsledku v původním jazyce
V práci byl proveden pekařský pokus s žitnou moukou, do které byly přidány pohanka a kroupy v koncentraci 10-50 % do těsta. Cílem práce byl vliv těchto cereálií na zlepšení senzorických vlastností pečiva a také na strukturu a vlastnosti střídy (tvrdost apórovitost). Senzorická analýza prokázala pozitivní vliv přídavku krup a pohanky do těsta. Došlo ke zlepšení technologických a senzorických vlastností celozrnných výrobků.
Název v anglickém jazyce
The effect of addition of selected cereals on the structure of rye bread
Popis výsledku anglicky
In the work was done baking experiment with rye flour, to which were added buckwheat and groats in a concentration 10-50% into dough. The aim of the study was the influence of these cereals to improve the sensory properties and also the structure and characteristics of bread crumb (hardness and porosity). Sensory analysis established a positive effect of the addition of groats and buckwheat into dough. The addition of selected cereals had an impact not only on the structure of the final product, but also improved the sensory properties of wholemeal bread.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXXIV.
ISBN
978-80-8077-334-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
293-295
Název nakladatele
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
Místo vydání
Košice
Místo konání akce
Štrbské Pleso
Datum konání akce
8. 5. 2013
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—