Lactic acid bacteria as spoilage microbiota of frankfurters
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872162" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872162 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Lactic acid bacteria as spoilage microbiota of frankfurters
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this study was to monitor occurrence of lactic acid bacteria on and in selected meat products and to define what kind of meat spoilage they cause. Cultures of lactic acid bacteria were cultivated from frankfurters. Isolated cultures with negative oxidase and catalase tests were identified by MALDI-TOF mass spectrometry. Identification results showed the presence of Lactobacillus spp., Leuconstoc spp. and Weissella spp., which were identified as the most abundant isolates in the analyzed samples that can cause spoilage of meat products. After analyzing the samples left under the same conditions for different time periods, results showed that the amount of lactic acid bacteria causing spoilage of analyzed samples was increasing.
Název v anglickém jazyce
Lactic acid bacteria as spoilage microbiota of frankfurters
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to monitor occurrence of lactic acid bacteria on and in selected meat products and to define what kind of meat spoilage they cause. Cultures of lactic acid bacteria were cultivated from frankfurters. Isolated cultures with negative oxidase and catalase tests were identified by MALDI-TOF mass spectrometry. Identification results showed the presence of Lactobacillus spp., Leuconstoc spp. and Weissella spp., which were identified as the most abundant isolates in the analyzed samples that can cause spoilage of meat products. After analyzing the samples left under the same conditions for different time periods, results showed that the amount of lactic acid bacteria causing spoilage of analyzed samples was increasing.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/ED1.1.00%2F02.0068" target="_blank" >ED1.1.00/02.0068: CEITEC - central european institute of technology</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků XV. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
ISBN
978-80-7305-650-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
46-49
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
30. 5. 2013
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—