Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Lactic acid bacteria as spoilage microbiota of frankfurters

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872162" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872162 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Lactic acid bacteria as spoilage microbiota of frankfurters

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to monitor occurrence of lactic acid bacteria on and in selected meat products and to define what kind of meat spoilage they cause. Cultures of lactic acid bacteria were cultivated from frankfurters. Isolated cultures with negative oxidase and catalase tests were identified by MALDI-TOF mass spectrometry. Identification results showed the presence of Lactobacillus spp., Leuconstoc spp. and Weissella spp., which were identified as the most abundant isolates in the analyzed samples that can cause spoilage of meat products. After analyzing the samples left under the same conditions for different time periods, results showed that the amount of lactic acid bacteria causing spoilage of analyzed samples was increasing.

  • Název v anglickém jazyce

    Lactic acid bacteria as spoilage microbiota of frankfurters

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to monitor occurrence of lactic acid bacteria on and in selected meat products and to define what kind of meat spoilage they cause. Cultures of lactic acid bacteria were cultivated from frankfurters. Isolated cultures with negative oxidase and catalase tests were identified by MALDI-TOF mass spectrometry. Identification results showed the presence of Lactobacillus spp., Leuconstoc spp. and Weissella spp., which were identified as the most abundant isolates in the analyzed samples that can cause spoilage of meat products. After analyzing the samples left under the same conditions for different time periods, results showed that the amount of lactic acid bacteria causing spoilage of analyzed samples was increasing.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/ED1.1.00%2F02.0068" target="_blank" >ED1.1.00/02.0068: CEITEC - central european institute of technology</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků XV. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-650-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    46-49

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    30. 5. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku