Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Occurrence of lactic acid bacteria in raw milk

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874410" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874410 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Occurrence of lactic acid bacteria in raw milk

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to monitor occurrence and the genus specifity of lactic acid bacteria in the samples of raw milk. Together 128 samples of raw milk were collected from several dairy farms in the Czech Republic, from which were isolated 176 lactic acid bacteria. These isolates were identified by the genus-specific PCR method for 5 genera. From 85 identified isolates most of 62% were identified as Lactobacillus spp., 26% as Enterococcus spp., 10% as Leuconostoc spp. and from genus Weissella and Pediococcus were presented only one isolate from each. Isolation and identification of lactic acid bacteria from raw milk may be advantageous for the bacteria selection in further development of dairy products.

  • Název v anglickém jazyce

    Occurrence of lactic acid bacteria in raw milk

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to monitor occurrence and the genus specifity of lactic acid bacteria in the samples of raw milk. Together 128 samples of raw milk were collected from several dairy farms in the Czech Republic, from which were isolated 176 lactic acid bacteria. These isolates were identified by the genus-specific PCR method for 5 genera. From 85 identified isolates most of 62% were identified as Lactobacillus spp., 26% as Enterococcus spp., 10% as Leuconostoc spp. and from genus Weissella and Pediococcus were presented only one isolate from each. Isolation and identification of lactic acid bacteria from raw milk may be advantageous for the bacteria selection in further development of dairy products.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Zborník prednášok a posterových príspevkov Hygiena Alimentorum XXXVII.

  • ISBN

    978-80-8077-486-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    219-222

  • Název nakladatele

    Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Štrbské Pleso

  • Datum konání akce

    18. 5. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku