Occurrence of lactic acid bacteria in raw milk
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874410" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874410 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Occurrence of lactic acid bacteria in raw milk
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this study was to monitor occurrence and the genus specifity of lactic acid bacteria in the samples of raw milk. Together 128 samples of raw milk were collected from several dairy farms in the Czech Republic, from which were isolated 176 lactic acid bacteria. These isolates were identified by the genus-specific PCR method for 5 genera. From 85 identified isolates most of 62% were identified as Lactobacillus spp., 26% as Enterococcus spp., 10% as Leuconostoc spp. and from genus Weissella and Pediococcus were presented only one isolate from each. Isolation and identification of lactic acid bacteria from raw milk may be advantageous for the bacteria selection in further development of dairy products.
Název v anglickém jazyce
Occurrence of lactic acid bacteria in raw milk
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to monitor occurrence and the genus specifity of lactic acid bacteria in the samples of raw milk. Together 128 samples of raw milk were collected from several dairy farms in the Czech Republic, from which were isolated 176 lactic acid bacteria. These isolates were identified by the genus-specific PCR method for 5 genera. From 85 identified isolates most of 62% were identified as Lactobacillus spp., 26% as Enterococcus spp., 10% as Leuconostoc spp. and from genus Weissella and Pediococcus were presented only one isolate from each. Isolation and identification of lactic acid bacteria from raw milk may be advantageous for the bacteria selection in further development of dairy products.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Zborník prednášok a posterových príspevkov Hygiena Alimentorum XXXVII.
ISBN
978-80-8077-486-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
219-222
Název nakladatele
Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach
Místo vydání
Košice
Místo konání akce
Štrbské Pleso
Datum konání akce
18. 5. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—