ISOLATION OF LACTIC ACID BACTERIA PRODUCING EXOPOLYSACCHARIDES
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F24%3A43931346" target="_blank" >RIV/60461373:22330/24:43931346 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
ISOLATION OF LACTIC ACID BACTERIA PRODUCING EXOPOLYSACCHARIDES
Popis výsledku v původním jazyce
Many different bacteria can produce exopolysaccharides as a defence against adverse environment. In this work, exopolysaccharides producing lactic acid bacteria were isolated from breast milk, raw milk, sourdough and dairy products. Isolated bacteria were screened for exopolysaccarides production.
Název v anglickém jazyce
ISOLATION OF LACTIC ACID BACTERIA PRODUCING EXOPOLYSACCHARIDES
Popis výsledku anglicky
Many different bacteria can produce exopolysaccharides as a defence against adverse environment. In this work, exopolysaccharides producing lactic acid bacteria were isolated from breast milk, raw milk, sourdough and dairy products. Isolated bacteria were screened for exopolysaccarides production.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK22010186" target="_blank" >QK22010186: Postbiotika, bakteriální exopolysacharidy a nové oligosacharidy pro funkční synbiotické fermentované výrobky</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů