Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Exopolysacharidy produkované bakteriemi mléčného kvašení

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F24%3A43931373" target="_blank" >RIV/60461373:22330/24:43931373 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Exopolysacharidy produkované bakteriemi mléčného kvašení

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Exopolysacharidy jsou vysokomolekulární látky produkované mnoha bakteriemi. Tato práce shrnuje výsledky izolace bakteriií mléčného kvašení schopných produkovat exopolysacharidy, stanovením množstvý produkovaných exopolisacharidů vybranými bakteriemi a jejich lokalizací.

  • Název v anglickém jazyce

    Exopolysaccharides produced by lactic acid bacteria

  • Popis výsledku anglicky

    Exopolysaccharides are high molecular weight substances produced by many bacteria. This work summarizes the results of the isolation of lactic acid bacteria capable of producing exopolysaccharides, by determining the amount of exopolysaccharides produced by selected bacteria and their localization.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK22010186" target="_blank" >QK22010186: Postbiotika, bakteriální exopolysacharidy a nové oligosacharidy pro funkční synbiotické fermentované výrobky</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Celostátní přehlídky sýrů 2024

  • ISBN

    978-80-7592-280-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    32-36

  • Název nakladatele

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT Praha)

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    24. 1. 2024

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku