Exopolysacharidy produkované bakteriemi mléčného kvašení
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F24%3A43931373" target="_blank" >RIV/60461373:22330/24:43931373 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Exopolysacharidy produkované bakteriemi mléčného kvašení
Popis výsledku v původním jazyce
Exopolysacharidy jsou vysokomolekulární látky produkované mnoha bakteriemi. Tato práce shrnuje výsledky izolace bakteriií mléčného kvašení schopných produkovat exopolysacharidy, stanovením množstvý produkovaných exopolisacharidů vybranými bakteriemi a jejich lokalizací.
Název v anglickém jazyce
Exopolysaccharides produced by lactic acid bacteria
Popis výsledku anglicky
Exopolysaccharides are high molecular weight substances produced by many bacteria. This work summarizes the results of the isolation of lactic acid bacteria capable of producing exopolysaccharides, by determining the amount of exopolysaccharides produced by selected bacteria and their localization.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK22010186" target="_blank" >QK22010186: Postbiotika, bakteriální exopolysacharidy a nové oligosacharidy pro funkční synbiotické fermentované výrobky</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Celostátní přehlídky sýrů 2024
ISBN
978-80-7592-280-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
32-36
Název nakladatele
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT Praha)
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
24. 1. 2024
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—